Belföld

Verte, terrorizálta anyját a szegedi férfi

Őrizetbe került egy szegedi férfi, aki a gyanú szerint terrorizálta és bántalmazta anyját. Az ügyészség kezdeményezte az előzetes letartóztatását.

A férfit 2017 februárjában – nem jogerősen – már elítélték, mert zsarolta és kifosztotta anyját. Akkor próbaidőre felfüggesztett börtönt kapott, és kiengedték a rácsok mögül. Ezután visszaköltözött a házba, ahol korábban szülőjével élt. De a büntetés ellenére nem állt le:

Alig egy hónap elteltével ismét inni kezdett, ehhez pedig az anyjától követelt pénzt, fenyegette, hogy megöli, és bántalmazta: ököllel ütötte, rugdosta. Előfordult olyan eset is, hogy éjjel felkeltette az asszonyt és arra kényszerítette, hogy vacsorát hozzon neki. Követelte a nő bankkártyáját, hogy vásároljon magának. Mindezek miatt a bíróság szeptember végén távoltartást rendelt el 30 napra, de ez nem tartotta vissza a férfit, továbbra is bejárt édesanyja lakásának lépcsőházába, verte az ajtót, dobált a a redőnyt, csöngetett, és beköltözött az alagsorba.

Közvetlenül azelőtt, hogy őrizetbe vették, újfent megjelent anyja lakásnál, és amint az asszony ajtót nyitott, megragadta és betolta az előszobába, közben pedig azzal fenyegette, hogy megveri. A nő könnyű sérüléseket szenvedett. A támadót végül rendőrök vitték el a helyszínről.

A folytatólagosan elkövetett zsarolás bűntette és kapcsolati erőszak bűntette miatt folyamatban levő eljárásban a bűnismétlés veszélyére, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel indítványozta az ügyészség a gyanúsított előzetes letartóztatásának ismételt elrendelését.

– áll a Csongrád Megyei Főügyészség csütörtöki tájékoztatásában.

A férfi előzetes letartóztatásáról a Szegedi Járásbíróság dönt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik