Sport

Jöhetnek az olaszok is az osztrák ligába

Újabb nemzettel bővülhet az eddig is színes EBEL-paletta az osztrák, a magyar, a szlovén, a cseh és az (azóta már a KHL-be továbblépő) horvát után.

Újra 12 csapatos lehet az Erste Bank Liga, miután az olasz jégkorong szövetség és a liga megállapodtak abban, hogy nem akadályozzák meg a Bolzano távozását az olasz bajnokságból – derül ki a Jégkorongblog cikkéből.

Természetesen ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a szezon végén a magyar Ladányi Balázst is a sorai közt tudó olasz csapat már a szeptemberben kezdődő szezonban indulhat az osztrák bajnokságban. Arról ugyanis nem érkezett még hír, hogy az „elengedett” csapatot máris befogadták volna az EBEL-ben. Azonban, ahogy a blog is utal erre – nem kizárt, hogy a háttérben már született megállapodás az osztrákok és az olasz klub között.

Ez utóbbi azért is lenne felettébb pikáns, mivel két csapat is bejelentkezett idén a KHL-be távozó horvát Medvescak Zagreb helyére, az egyik a magyar Dab.Docler, illetve a szlovén Jesenice. Ez utóbbi korábban már játszott az osztrák bajnokságban, csak anyagi gondjai miatt volt kénytelen felfüggeszteni a szereplését. Ugyanezen okból jelezte most is, még a május 31-ére meghirdetett határidő előtt, hogy nem tudja vállalni az indulást.

A dunaújvárosi csapatról a liga közgyűlése határozott május 23-án. Azért nem támogatták a felvételét, mert „az olimpiai szereplés miatt szeretnék a legkisebb változtatással lebonyolítani a következő szezont”.

Felmerül a kérdés, hogy vajon az olaszok érkezése mennyire forgatná fel az EBEL-t. A történetnek várhatóan folytatása következik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik