Közélet

Kiesett a székből, belehalt a komplikációkba

Az orvosok szerint az angol férfit 250 kilónyi testsúlya ölte meg.

Bár a 35 éves Samuel Cann még februárban hunyt el, halálának körülményeit és okait egész évben vizsgálták, s ezen a héten nyilvánosságra hozták.

Az egykori gyármunkás még bő hét éve, 28 évesen hagyta ott állását, mivel mérete miatt élete napról napra “házhoz kötöttebb” volt. A férfi a hamburgerekből, pitékből és sült húsból álló étrendjével karosszékbe kényszerítette magát, amin a szerettei és az orvosok könyörgése ellenére sem volt hajlandó változtatni.

Felesége elmondása szerint a házhoz érkező egészségügyi dolgozók először azon lepődtek meg, hogy a fiatalember számára egyes kezelések vagy beavatkozások milyen tökéletes megoldást nyújthatnak, majd azon, hogy ezeket milyen makacssággal utasította vissza.

Idén februárban végül a segélyhívót kellett tárcsázni, mikor Samuel kiesett székéből és nem tudott magától felkelni. A segítségére siető mentősök számos felfekvést és fekélyt vettek észre a testén, ezért a kórházi ellátás mellett döntöttek. Az esésből származó trauma azonban olyan súlyos komplikációkhoz vezetett, melyek egy héten belül végeztek a férfival.

A halál hivatalos oka “fertőzött sebek és fekélyek okozta vérmérgezés és elhízás” – az orvosok egyetértettek abban, hogy minden más kezelhető lett volna, ha a súlyproblémát időben megoldják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik