Sport

Kisebb botrány kerekedett az olasz szurkolók miatt San Marinóban

marc márquez (marc márquez)
marc márquez (marc márquez)

A háromszoros MotoGP világbajnok Marc Márquez elesett a vasárnapi futam bemelegítése során, és a helyszíni riportok szerint az olasz szurkolók üdvrivalgásba törtek ki. Tegyük hozzá, San Marinóban volt a verseny, a kettős lábtörése miatt pihenőjét töltő Valentino Rossi egyik hazai pályáján, az olasz motoros szurkolói pedig ki nem állhatják a fiatal spanyol versenyzőt.

Marquez ironikusan csókot dobott az olaszoknak, majd a kiélezett versenyt az utolsó körben megnyerte. Később megkérdezték az incidensről, és azt mondta, reméli, az ő szurkolói nem örülnének annak, ha az ellenfele nagy sebességnél elesik.

Nagyon elkeserített ez az egész. Azt még megértem, ha a dobogón kifütyülnek, de hogy a bukásomnak örülnek?! Amikor elesünk, sokszor 300 km/h-val megyünk, az életünket kockáztatjuk, a határon motorozunk. Remélem az én szurkolóim ezt tudják. Nem esett jól ez a hozzáállás

– fakadt ki a spanyol világbajnoki címvédő. A többi szurkoló és a motorsport is felfigyelt a történtekre, már a helyszínen sokan támogatásukról biztatták Márquezt, majd az internet népe is a 24 éves spanyol motoros mellé állt.

A világbajnoki pontversenyt öt futammal a vége előtt holtversenyben Marc Márquez és az olasz Andrea Dovizioso vezeti 199 ponttal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik