Foci

Óriási tartozása van az NB I-es csapatnak, teljesen felélték a vagyonukat

A boon.hu azt írja, 2016 év végén mínusz 585 millió forint, ami azt jelenti, hogy az elmúlt években a klub a saját vagyonát felélte a sorozatosan veszteséges működés miatt.

A szövetség tájékoztatása szerint a DFC Kft.-nek 2017. augusztus 31-ig van határideje a saját tőke rendezésére, ezt követően az MLSZ szankciókat alkalmazhat a Diósgyőr FC Kft. felé

– ez állt többek között abban a közgyűlési anyagban, amelyről hétfőn reggel döntöttek.

A boon megkérdezte a Magyar Labdarúgó Szövetséget, akik azt írták, az első és másodosztályú kluboknak rendszeresen kell készíteniük különféle pénzügyi jelentéseket a vagyoni, pénzügyi helyzetükre vonatkozóan, ami az egyik feltétele a pénzek átutalásának.

Az MLSZ levelében hozzátette: az egyik fontos mutató a számviteli mérleg szerinti saját tőke, amely a klub saját vagyonát jelképezi. Az eljárásrend szerint ennek 2016. december 31-én elvárt szintje első osztályban 200 millió forint.

A DVTK ettől maradt el közel 800 millió forinttal. Ha 2017 augusztusának végéig nem egyenlítik ki a számlát, komoly gondba kerülhet az éppen stadiont építtető miskolci csapat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik