Foci

A Chelsea is megégett Olaszországban

A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a londoni sztárcsapat 3-1-es vereséget szenvedett Nápolyban.

Nagy érdeklődés kíséri az olasz-angol párharcokat a BL nyolcaddöntőjében, és miután múlt szerdán az Arsenal 4-0-s verésbe szaladt bele a Milan otthonában, a Chelsea-re várt a feladat, hogy Nápolyban javítson a szigetországiak renoméján a legrangosabb európai kupasorozatban.

Hazája bajnokságában a Napoli és a Chelsea is hullámzóan teljesít, mindkét együttes fontosnak tarthatta, hogy a BL-ben engesztelje ki szurkolóit. A vendégeknél Lampard és Torres csak a kispadon kapott helyet, Terry sérülése miatt hiányzott, a nemrégiben még az Afrikai Nemzetek Kupáján ezüstérmet szerző Drogba viszont kezdőként kapott szerepet André Villas-Boastól.

A Napoli mestere, Walter Mazzarri eltiltás miatt nem lehetett jelen a kispadnál, de csapatát ez nem látszott megzavarni, Cavani és Maggio is megszerezhette volna a vezetést az olaszoknak, Cech mindkétszer hárítani tudott. Nem könnyítette a londoniak helyzetét, hogy Bosingwát hamar le kelltt cserélni sérülés miatt, de a 27. percben szinte a semmiből mégis megszerezte a vezetést a vendéggárda. Cannavaro előtt pattant fel a labda egy göröngyön, az olasz védő sután találta el a játékszert, ami így Mata elé került, a spanyol középpályás pedig közelről nem hibázott, vezetett a Chelsea.

A gól kissé megfogta a Napolit, David Luiz is közel járt a gólhoz, de újabb londoni találat helyett egyenlített a házigazda a 39. percben. Lavezzi szánta el magát lövésre húsz méterre a kaputól, Cech nem tudta kiszedni a bal sarokból a játékszert. Az első félidő hosszabbításában a vezetést is sikerült átvenniük az olaszoknak, egy jobb oldali beadás után Cavani vállal(!) talált a hálóba.

A fordulás után is akadtak lehetőségek mindkét oldalon, Lavezzi tovább növelhette volna a Napoli előnyét, azonban erre ekkor még várni kellett. Egy darabig úgy tűnt, hogy a Chelsea képes lesz magához ragadni a kezdeményezést, de a kontratámadások során általában életveszélyes hazaiak ellen egy percig sem lehettek nyugodtak.

A 65. percben pedig érkezett az újabb nápolyi gól, miután egy hosszú indítás után David Luiz hibázott, Cavani középre gurított, az érkező Lavezzi pedig megszerezte második gólját a meccsen.

A Chelsea számára sokat számított volna egy újabb idegenbeli gól, de szépíteniük sem sikerült, pedig Lampard és Essien is pályára lépett. Sőt, Maggio próbálkozása után Ashley Cole a gólvonalról mentett.

A mérkőzés összefoglalója:

A Napoli végül 3-1-re nyerte a találkozót, a március 14-én sorra kerülő londoni visszavágón még nagy csatára lehet számítani. A dél-olasz alakulat a Manchester City után egy újabb angol csapatot tréfált meg a BL-szezonban, a két nyolcaddöntős olasz-angol párharcban pedig egyelőre a taljánok állnak jobban.

A kedden korábban lejátszott CSZKA Moszkva-Real Madrid (1-1) mérkőzésről ide kattintva olvashat bővebben!

Eredmény – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés
SSC Napoli-Chelsea 3-1 (2-1)
Gólszerzők: Lavezzi (39., 65.), Cavani (45+2.) illetve Mata (27.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik