Foci

A Real Madrid ikszelt Moszkvában

A CSZKA Moszkva egészséges önbizalommal fogadta a Realt, és a legvégén egyenlítve 1-1-es döntetlent ért el a BL-nyolcaddöntő odavágóján.

Az időeltolódás miatt este 18 órakor kezdték a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a CSZKA Moszkva-Real Madrid meccset, amelyre rányomta a bélyegét a hideg.

A mérkőzés a királyi gárda fölényét hozta, de Ronaldo hiába szerzett vezetést, a legvégén a madridi védelem beengedte az oroszok egyenlítő gólját.

A mérkőzés összefoglalója:

Az idei első meccsükön bombaerős, remek formában lévő ellenfelet kifogó moszkvaiak legnagyobb hiányzója Igor Akinfejev kapus volt, ehhez képest az őt helyettesítő Csepcsugov lett a mezőny legjobbja.

A -10 fokos hideg és a műfű az első negyedórában áldozatot szedett: Karim Benzema húzódott meg egy lövés után.

Az első félidő derekára a Madrid lábrakapott, és egy nagy moszkvai védelmi hiba után Ronaldo megszerezte a vezetést, egyben a mindig nagyon fontos idegenbeli gólt.

A folytatás madridi fölényt és helyzeteket hozott, de a végén José Mourinhót alighanem az  idegbaj kerülgette, az utolsó percben a már lélekben a forró zuhany alatt ázó madridiak között Wernboom megszerezte a CSZKA egyenlítő gólját.

Az elkerülhető moszkvai találat ellenére az idegenben 1-1-et játszó Realnak nagy esélye van a negyedöntőbe kerülésre.

CSZKA Moszkva-Real Madrid 1-1 (0-1)
CSZKA Moszkva: Csepcsugov – Ignasevics, A. Berezuckij, V. Berezuckij, Sennyikov – Wernbloom, Dzagojev, Musa (Oliseh, 64.), Tosic (Necid, 83.) – Aldonyin (Honda, 68.), Doumbia. Vezetőedző: Leonyid Szluckij
Real Madrid: Casillas – Pepe, S. Ramos, Coentrao, Arbeloa – Khedira, Özil, Xabi Alonso, Callejón (Kaká, 75.) – Ronaldo, Benzema (Higuaín, 16.). Vezetőedző: José Mourinho
Gólszerző: Wernbloom (94.), illetve Ronaldo (28.)
Sárga lap: Wernboom (67.), illetve Xabi Alonso (47.), Sergio Ramos (72.), Coentrao (82.)

Az alábbiakban olvashatják élő, szöveges közvetítésünket:

94. PERC: VÉGE a mérkőzésnek, a Real Madrid idegenben 1-1-re végzett a ráadásban egyenlítő CSZKA Moszkva ellen, és a bekapott gól ellenére jó helyzetből várhatja a visszavágót.

94. PERC: A madridiak már félig az öltözőben érezték magukat, ráfáztak. Egy kusza helyzet végén Wernboom egyenlített (1-1)!

Wernbloom góljában vastagon benne volt a madridi védelem:

GÓÓÓL 94’
Egyenlített a Moszkva!


88. PERC:
Kakát a szurkolói lézerezés sem zavarta a nyolcadik madridi sarokrúgás elvégzésében, a hazaiak egyetlen szögletet rúgtak.

CSERE 83’
Tosicot váltja a CSZKA-ban Necid


83. PERC:
A moszkvai védők segítették labdához Ronaldót, a portugál centikkel gurított mellé.

SÁRGA LAP 82’
Coentrao elkéste a becsúszást


76. PERC:
A meccs eddigi legjobbja a moszkvai kapus, Csepcsugov előbb Ramos fejesét hárította, majd Ronaldo közeli lövésébe ért bele.

CSERE 75’
Kaká bejön, Callejón lemegy
SÁRGA LAP 72’
Sergio Ramos kap lapot szövegért


70. PERC:
A cserék, Oliseh és a sérülés után visszatért Honda révén a CSZKA kezd feltámadni.

CSERE 68’
A moszkvaiaknál Honda váltja a veszélytelen Aldonyint
SÁRGA LAP 67’
Wernbloom húzta vissza Özilt
CSERE 64’
Musa helyén Oliseh a CSZKA-ban


60. PERC:
Mivel a játék csendes, nézzünk bele a statisztikába, amit ebben a percben javított a CSZKA, Musa lövését védte Casillas. Szóval: a szögletarány 4-0 a Real javára, a kapuralövések tekintetében 8-4-re vezetnek a blancók, a labdabirtoklásban 54-46% az arány a spanyoloknak.

52. PERC: Ronaldo ugratta ki Callejónt, de a rövid sarokba szánt lövés lecsúszott. Callejón egy perc múlva éles szögből, 6 méterről lött, Csepcsugov védett.

47. PERC: Ronaldót is felrúgták, mégis a Musával szabálytalankodó Alonso kapott büntetést.

SÁRGA LAP 47’
Musa rongálásáért Xabi Alonso sárgult be


46. PERC:
A moszkvaiak percekig vártak a vendégekre, a Real és a holland Kuipers bíró a lehető legkevesebbet akartak a fagyban ácsorogni.

KÖZÉPKEZDÉS 46’
A Real Madrid kezdi a második félidőt


45. PERC: Vége az első félidőnek, a fölényben játszó Real Madrid megérdemelten vezet Moszkvában a CSZKA ellen. A meccs embere eddig a félóráig semmit sem csináló, de utána szemfüles gólt szerző Cristiano Ronaldo. Az oroszok sem játszanak rosszul, de eddig csak epizódszereplők.

38. PERC: Az indokoltnál is dermesztőbb pillanat: Ronaldo 19 méterről készülődött szabadrúgáshoz, de megkönnyebbülhettek az oroszok, a felugró Ignasevics hátáról pattant ki a labda.

28. PERC: Egy madridi beadást a menteni igyekvő Tosic éppen az eddig tétlenül fagyoskodó Ronaldo elé fejelt, a portugál pedig kilőtte a hosszú sarkot (0-1).

Ronaldo vezető gólja:

GÓÓÓL 28’
Ronaldo jókor, jó helyen állt – és lőtt!
CSERE 16’
Benzemát Higuaín váltja
Ápolás 15’
Benzema egy rúgásnál a hideg és a műfű áldozata lett, húzódás miatt le kell cserélni


8. PERC:
Sennyikov eresztett meg egy gyilkos lövést, megvan az első helyzet.

KÖZÉPKEZDÉS 1’
A CSZKA kezdte a mérkőzést

A spanyolok portugál edzője, José Mourinho óvatos optimizmussal nyilatkozott.

“A CSZKA Moszkva erős, kiegyensúlyozott, taktikus csapat, ráadásul nemcsak velük, de az orosz téllelis meg kell küzdenünk. Ami bizakodásra ad okot, az a Real Madrid formája” – utalt a spanyol bajnokságban 4-0-ra megnyert Santander elleni meccsre Mourinho.

A házigazda moszkvaiaknál a téli átigazolások, a sérülések és az eltiltások némileg felforgatták a névsort, de Leonyid Szluckij ennek ellenére bízik benne, hogy a két meccs után ők örülhetnek. Az orosz mester erős optimizmussal már arról beszélt, hogy a Real után a Barcelonát is ki akarják ejteni…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik