Foci

Nincs menekvés az eltiltott BL-döntősöknek

Az UEFA elutasította a labdarúgók szakszervezete által tett fellebbezést, melyben a Bayern München és a Chelsea BL-fináléból eltiltott labdarúgóiért álltak ki.

A FIFPro az után nyújtotta be kérelmét a UEFA-nak, miután a két Bajnokok Ligája-döntős csapatból többen az elődöntőben begyűjtött sárga kártyájuk miatt nem lehetnek ott a müncheni végső találkozón.

A Bayern Münchenből David Alaba, Holger Badstuber és Luiz Gustavo, míg a Chelseaből Branislav Ivanovic, Raul Meireles és Ramires nem szerepelhet a BL-fináléban. A Kékektől John Terry sem lehet majd ott a pályán, ő a Barcelona elleni piros lapja miatt kénytelen a lelátóról végigkövetni az eseményeket.

A hollandiai Hoofddorp városában székelő szervezet nem tartja helyesnek, hogy egy játékos, aki akár egy idényben 12 BL-találkozón is játszott már, egy ártalmatlan harmadik sárga miatt ne lehessen ott élete legfontosabb összecsapásán. Véleményük szerint aránytalan a büntetés kiszabása.

Michael van Praag, az UEFA végrehajtási bizottságának holland nemzetiségű, a Bajnokok Ligája szabályokért felelős tagja a FIFPro kérésére így nyilatkozott: „Már háromszor tárgyaltunk az Európai Klubok Szövetségével, ahol letisztáztuk a szabályokat a következő három évre. Senki nem keresett meg a sárgalap mizériával, még a Bayern Münchentől sem. Ezért a következő három idényben nem változtatunk az előírtakon.”

A Bayern München-Chelsea BL-döntőt május 16-án rendezik a müncheni Allianz Arénában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik