Foci

Innen aligha lesz visszaút a Zenitnek

borussia dortmund (borussia dortmund)
borussia dortmund (borussia dortmund)

Továbbra sem tudott hazai csapat győzni a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek odavágóin. A Borussia Dortmund 4-2-re győzött a Zenit Szentpétervár otthonában, ezzel fél lábbal a legjobb nyolc között érezheti magát.

Tulajdonképpen már az első percekben elvesztette a párharcok a házigazda, az ötödik percben Mkhitaryan és Reus góljaival már 2-0-ra vezetett a Dortmund a nagyon halovány Zenit ellen. A szünetig nem változott az eredmény, a második játékrészben viszont jött a gólözön.

A pihenő után rákapcsolt picit a hazai gárda, ám hiába jött még az első negyed órán belül Shatov szépítő találata, pár minutummal később Lewandowski állította vissza a kétgólos különbséget.

Fotó: Europress fotóügynökség

Nem hagyta annyiban ezt azonban a Zenit, a 69. percben Hulk értékesített egy erősen vélemény büntetőt, de a szentpéterváriak figyelmetlensége nem hagyott alább, Lewandowski ismételten rögtön reagált, és visszaállt a közte kettő.

A visszavágó előtt tehát elég kényelmetlen helyzetbe kerültek az oroszok, mivel legalább három gólt kéne szerezniük a továbbjutáshoz a Dortmund otthonában, úgy, hogy közben egyet sem kapnak.

Eredmény – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:

Zenit (orosz)-Borussia Dortmund (német) 2-4 (0-2)
gól:
Satov (57.), Hulk (69., 11-esből), illetve Mchitarjan (4.), Reus (5.), Lewandowski (61., 71.)


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik