Foci

Martino: Okkal alakult így az eredmény

Az Atlético Madrid és a Bayern München követte a Real és a Chelsea duóját a Bajnokok Ligája elődöntőjébe.

Szerda este a spanyolok csatájában a Barcelona és az Atlético Madrid csapott össze. Az odavágón döntetlen született, így a fővárosiak várhatták jobb helyzetből a találkozót, és éltek is a lehetőséggel, hiszen Koke korai találatával bejutottak a sorozat elődöntőjébe, ahol legutóbb 1974-ben jártak.

“Van okunk az örömre, hiszen egy nagy riválist sikerült legyőznünk. Tudjuk, hogy ez még nem az út vége, de egyelőre most más feladatra kell koncentrálnunk, hiszen vasárnap jön a következő meccs. A játékosaimat nem kell külön motiválni, biztonságra és határozottságra van szükségük, Csodálom őket, az elkötelezettségüket, és azt, hogy csapatként dolgoznak együtt” – mondta Diego Simeone, az Atlético Madrid trénere.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Kollégája, Gerardo Martino érthetően nem volt ilyen boldog a meccs utáni sajtótájékoztatón, ám arra hívta fel a figyelmet, hogy bár kiestek a BL-ből, van még két sorozat, ahol révbe érhetnek: a bajnokságban és a kupában.

“Az eredmény okkal alakult így. Nekünk is voltak lehetőségeink, és csak egy gól kellett volna, hogy máshogy alakuljon a meccs. Az ellenfél nagyon jól védekezett a vezetés tudatában, a tizenhatos vonalánál tömörültek, mi pedig nem tudtuk azt játszani, amit szerettünk volna.”

A játéknap másik összecsapásán a Manchester United bár meglepetésre vezetést szerzett Münchenben, a Bayern végül hozta a papírformát: a bajorok fordítottak, végül 3-1-re nyertek, összesítésben 4-2-vel jutottak a legjobb négy közé.

A győztes hadvezés, Pep Guardiola így értékelte a látottakat.


Fotó: Europress Fotóügynökség

“A BL-negyeddöntő mindig bizonyítják, hogy a torna egyik legnehezebb fázisa, és így volt ez most is. A játék képe hasonló volt az egy héttel ezelőttihez. Egy angol csapat ellen mindig nehéz futballozni, hiszen gyors letámadásokra építenek, és kevés helyet hagynak a játékhoz. A csapat kiadott magából mindent, a fiúk keményen dolgoztak. Megérdemeltük, hogy elődöntősök legyünk.”

“Ha iskolába jársz, meg kell tanulnod, rúgott gól után nem szabad azonnal kapnod is egyet. Öt, tíz perc kellett, hogy összeszedjük magunkat. Pedig van elég tapasztalatunk, meg kellett volna őriznünk az előnyünket. Ettől eltekintve elégedett vagyok a teljesítménnyel, de néhány kisebb hiba most az út végét jelentette” – foglalta össze véleményét David Moyes, a manchesteriek menedzsere.

Ezzel eldőlt, hogy a BL-elődöntőbe egy angol és egy német mellett két spanyol együttes jutott be: a Chelsea, a Bayern München, az Atlético Madrid és a Real Madrid várja majd a pénteki sorsolást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik