Foci

Real-Bayern csata a BL-döntőért

A Bajnokok Ligája elődöntőjében a két madridi együttes elkerülte egymást.

A Real Madrid a Borussia Dortmund, a Bayern München a Manchester United legyőzésével lett elődöntős, míg az Atlético Madrid a Barcelonát, a Chelsea a PSG-t ejtette ki.

A nyoni sorsoláson Luis Figo, a lisszaboni BL-döntő nagykövete sorsolta össze a csapatokat. A Barcelona és a Real Madrid korábbi kiválósága előbb korábbi csapatát húzta ki, majd bár sokan szerették volna, hogy összejöjjön a madridi városi derbi, végül a Bayern München lett a Blancók ellenfele.

Fotó: Europress Fotóügynökség

A két együttes eddigi 20 meccséből ötöt az elődöntőben rendeztek: négyszer a bajorok jutottak a fináléba, a Real viszont csak egyszer.

Így eldőlt az is, hogy a másik ágon a Matracosok a Chelsea-vel néznek majd fakrasszemet: a párosítás külön pikantériája, hogy Thibaut Courtois kölcsönszerződésében az angolok kikötötték, hogy csak egy magas összeg fejében játszhat ellenük, az UEFA felülbírálta ezt a kitételt, így a belga hálóőr pályára léphet anyaegyesülete ellen.

Az elődöntő első felvonását április 22-én és 23-án rendezik, a visszavágókat egy héttel később. A fináléra május 24-én szombaton (20.45) kerül sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik