Tech

Itt az autógumi, ami sosem kap defektet

A világ egyik legnagyobb gumigyárának fejlesztése örökre megváltoztathatja az autózást.

Képzeljenek el egy kort, melyben nem kell többé tartani a defektektől – a Michelin új, Visionary Concept névre hallgató munkájával most épp ezt igyekszik elhozni mindenkinek.

A nagy tapadású gumikat, és egyben a felnit örökre elfelejtve ugyanis olyan, elképesztően izgalmas megoldással álltak elő, melyet a természet inspirált – a biomimetikus, az élő szervezetek növekedési mintáit utánzó, lebomló anyagokból készülő kerekek ugyanis egyszerre erősek és rugalmasak, így az autóban utazók semmiféle különbséget nem érezhetnek majd a több, mint egy évszázadon át hódító gumiabroncsokhoz képest.

A téli, illetve nyári gumiszettek cseréjére sem lesz szükség, hiszen egy 3D-nyomtató segítségével akár naponta, mindössze néhány percnyi munkával is változtathatóak a futófelületek, hogy az autó minél jobban alkalmazkodhasson az éppen aktuális környezeti adottságokhoz.

A Visionary Concept rendszerében érzékelők egész sora is helyet kapott, így az autó fedélzeti számítógépe is értesíti a sofőrt, ha esedékessé válik a legközelebbi 3D-nyomtató meglátogatása.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik