Belföld

Merénylet egy indonéz luxusszállodában – tízen meghaltak

Tíz halálos áldozata és közel több mint száz sebesültje van a jakartai Marriott luxushotelben kedden bekövetkezett robbanásnak, amelyet az első vizsgálatok szerint terrortámadás okozott.

A jakartai rendőrség megállapította: egy gépkocsiba rejtett robbanószerkezetet hoztak működésbe. Jakarta kormányzója ezt megelőzően úgy nyilatkozott: nagy a valószínűsége annak, hogy öngyilkos merénylet történt. Matori Abdul Jalil indonéz védelmi miniszter szerint is terroristák robbantottak.


A rendőrség úgy tudja, hogy a halottak között van egy külföldi állampolgár is. A sérültek száma elérte a 104-et. A detonáció megrongált több környékbeli épületet, köztük egy amerikai érdekeltségű intézményt. Az egyik sérült házban működik a norvég, a svéd, a finn és a dán nagykövetség is, de ott senki sem sérült meg. Több gépkocsi lángra kapott. A hatóságoknak több száz embert evakuálniuk kellett a 70 százalékos telítettségű luxushotelből. A rendőrség lezárta a körzetet. Egy, a helyszínre vezényelt rendőrtiszt szerint összesen három robbanás történt, az egyik a Marriott közelében lévő Mutiara Plaza kereskedelmi központban.
 



Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik