Foci

Xaviék próbálnak rendet tenni a Barcánál

Az FC Barcelona labdarúgócsapatának "öregjei" szerdán leültek tárgyalni Lionel Messivel, hogy segítsenek elsimítani az argentin sztárjátékos és Luis Enrique vezetőedző közötti feszültséget.

A négyszeres aranylabdás támadó és a tréner kapcsolata az utóbbi időben megromlott, s a viszály az elmúlt napokban csúcsosodott ki, miután a karácsonyi szabadságáról pénteken hazatért Messi még az aznapi tréningen komoly vitába keveredett a szakemberrel, aki két nappal később nem jelölte őt a Real Sociedad elleni kezdőcsapatba.

Messi hétfőn aztán nem jelent meg a csapat edzésén gyomorpanaszokra hivatkozva, és nem ment el egy korábban betervezett kórházlátogatásra sem. Az argentin futballista a nap “megkoronázásaként” feliratkozott a Chelsea instagram-oldalának követői közé, tovább táplálva a távozásáról szóló pletykákat.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A kemény kézzel irányító Luis Enrique és a bizonyos előjogokra számot tartó Messi rossz kapcsolata nem segíti a Barcelonát, mely az utóbbi időben kifejezetten szürkén játszik, vasárnapi veresége miatt pedig nem tudta megelőzni a listavezető Real Madridot. A katalánok hátránya ugyanakkor mindössze egy pont az egy mérkőzéssel kevesebbet játszott Reallal szemben, s a Bajnokok Ligájában is érdekeltek még, így akár sikeresen is zárhatják majd az idényt.
    
A Xavi vezette delegáció még a szerdai edzés előtt ült le beszélni Messivel, annak érdekében, hogy a csapat újra eredményesen szerepeljen, s trófeákat legyen képes nyerni a mostani szezonban. Arról azonban egyelőre nem tudni, miként zárult a megbeszélés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik