Belföld

111 millió forint veszteséggel zárta a Domus az első félévet

A Domus Kereskedelmi Rt. 111 millió forint veszteséget könyvelt el az idén az első félévben, szemben az egy évvel korábbi 84,8 millió forintnyi veszteséggel.

A társaság szerdán tette közzé a magyar számviteli szabvány (HAS) szerint készített konszolidált gyorsjelentésében. A nem auditált mérlegbeszámoló szerint az értékesítés nettó árbevétele 3,3 milliárd forint volt, 2 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól. A bevételkiesés két bolt bezárásának, és kisebb részben a közületi értékesítés visszaesésének következménye – áll a gyorsjelentésben.

Az anyagjellegű ráfordítások 3 százalékkal 2,7 milliárd forintra csökkentek az elmúlt év hasonló időszakához képest. A személyi jellegű kiadások viszont 6 százalékkal 541 millió forintra emelkedtek.

Az üzleti tevékenység vesztesége így 102 millió forint lett, amit valamivel több mint 1 millió forinttal rontott tovább a pénzügyi műveletekből származó veszteség. A jelentés szerint 872 millió forint rendkívüli ráfordítás miatt az adózás előtti veszteség 104 millió forintra nőtt, amit tovább emelt közel 7 millió forint adófizetési kötelezettség.

A Domus részvényével a Budapesti Értéktőzsde A kategóriájában kereskednek. A részvény záró ára augusztus 7-én 650 forint volt. Az elmúlt egy év legmagasabb kötés értéke 795 forint, a legalacsonyabb 310 forint volt.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik