Élő Foci

Bajnokok Ligája: a visszavágót megnyerte az Atlético, de a Real jutott döntőbe

Nyolc nappal ezelőtt a Real Madrid Cristiano Ronaldo mesterhármasával 3-0-ra győzött az Atlético Madrid ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén, így kényelmes helyzetből várhatta a szerda esti visszavágót.

Az Atlético viszont mindenkit meglepett, kiválóan kezdte a mérkőzést, a 16. percben már 2-0 állt az eredményjelzőn. Előbb a 12. percben Koke szöglete után Saúl fejelt a rövidbe, majd négy minutummal később Griezmann ha nem is simán, de értékesítette a Torres buktatásáért megítélt büntetőt.

Az első félidő végén aztán minden eldőlt. A 42. percben Benzema három védőt bolondított meg az alapvonalnál, majd visszatette lövőre Kroosnak, Oblak védte a kísérletet, de Isco közelről bepofozta.

A fordulást után ment előre becsülettel az Atlético, de Navas eszén ekkor már nem tudtak túljárni. A Real a kontrákra épített, többször egyenlíthettek volna, de ez elmaradt.

Az Atlético így győzelemmel búcsúzott a Vicente Calderón Stadiontól, ahol ez volt az utolsó európai kupamérkőzés. A Real magabiztosan jutott fináléba, ráadásul címvédőként. Ezt legutóbb a Manchester United tudta véghezvinni, még 2009-ben, de akkor ők elveszítették a finálét.

A döntőben a Juventus lesz Zidane csapatának ellenfele június 3-án Cardiffban.

Eredmény – Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó

Atlético Madrid – Real Madrid 2-1 (2-1) (Összesítésben: 2-4)
Vicente Calderón Stadion, vezeti: Cüneyt Cakir (török)

Atlético Madrid: Oblak – Giménez (Thomas 56.), Savic, Godín, Filipe Luís – Koke (Correa 76.), Gabi, Saúl Níguez, Carrasco – Torres (Gameiro 56.), Griezmann

Real Madrid: Navas – Danilo, Ramos, Varane, Marcelo – Kroos, Casemiro (Lucas Vazquez 76.), Modric – Isco (Morata 88.) – Benzema (Asensio 76.), Ronaldo

Gólszerző: Saúl (12.). Griezmann (16. – büntetőből) ill. Isco (42.)

Sárga lap: Savic (6.), Godín (35.), Gabi (37.), Correa (86.) ill. Danilo (4.), Ramos (35.)

Vége

4-2-es összesítéssel a Real jutott be a fináléba.

Három csere egyszerre

A hazaiknál Correa jött be Koke helyére. A vendégeknél Asensio és Lucas Vazquez állt be, Benzema és Casemiro jött le.

Benzema majdnem egalizál

Marcelo tökéletes középre ívelése után Benzema Filip Luist megelőzve bólintott, de a labda elkerülte a rövid felsőt.

Lesgól

Egy szögletvariáció után Modric lőtt kapásból a tizenhatoson kívülről. A lesen álló Ronaldo még beleért, így a gól érvénytelen.

Két nagy Navas-bravúr egymás után

Carrasco cselezett befelé, majd lőtt a bal alsó felé. Navas vetődve védett, de a kipattanó pont Gameiro fejére pattant, aki kapura is bólintotta, de a kapus felugrott, és azt is kitolta.

Gabi megúszta a kiállítást

Sárgával a birtokában lépett oda nagyon csúnyán lépett oda Casemirónak, de újabb lap nincs. Ramos persze rögtön ment reklamálni.

Ronaldo majdnem egyenlít

Egy szép Benzema, Marcelo összjáték után az ötös sarkáról lőhetett a portugál, de próbálkozása elkerülte a rövid sarkot.

Vége az első félidőnek

Remekül kezdett az Atlético, de Isco gólja a félidő végén valószínűleg mindent eldöntött.

Isco szépít, nem lesz hosszabbítás

Egy beadás után Benzema három védő szorításában vitte be az alapvonalon, a visszagurított labdáját Kroos lőtte rá, de Oblak hatalmasat fogott a rövidnél. Viszont kijött róla a labda, Isco pedig közelről belőtte (2-1).

Gabi is kipofázik magának egy lapot

Isco volt szabálytalan Griezmannal szemben, a bíró le is fújta, de Gabinak valami nagyon nem tetszett. Szóvá is tette Cakirnak, aki egy sárgával díjazta a kirohanását.

Ronaldo szorul ápolásra

Hatalmasat kapott a portugál a levegőben Godíntól. A védő válla találta el CR kobakját.

Olvasói sztorik