Foci

A Magyar Kupában is legyőzte a Vidi az Újpestet

Gyurcsó Ádám (gyurcsó ádám, )
Gyurcsó Ádám (gyurcsó ádám, )

A székesfehérvári labdarúgócsapat 1-0-s előnyből várhatja a kupaelődöntő visszavágóját.

Magyar Kupa elődöntő ide, vagy oda, nem kényeztetett el bennünket a Videoton és az Újpest az első félidőben, igaz a két együttes vasárnapi bajnokija sem volt túl magas színvonalú, a fehérváriak ráadásul szinte a teljes akkori kezdőjüket lecserélték.

Az említésre méltó dolgok a játékrész végén történtek: előbb Suljic esett el a hazai tizenhatoson belül, a játékvezető azonban a tizenegyes gyanús szituáció után kifelé ítélt szabadrúgást, az újpesti játékosnak pedig sárgát adott műesésért. Ezután szinte egyből megszerezte a vezetést a Vidi, Feczesin középre tett labdáját a hosszún érkező Gyurcsó lőtte a hálóba.

A második félidő elején egy hazai helyzet mellett két vendéglehetőséget jegyezhettünk fel, újabb gól azonban nem született. A 78. percben járt a találkozó, amikor nagy egyenlítési lehetősége volt az Újpestnek, Balogh lövését azonban szögletre ütötte Calatayud. Nem sokkal később Bardhi kellemetlen szabadrúgásánál kellett résen lennie a fehérvári kapusnak.

Hiába focizott ezúttal is jobban ellenfelénél az Újpest, nem sikerült gólt szereznie, a címvédő így 1-0-s hátrányból várja a budapesti visszavágót. Azt a mérkőzést április 28-án, kedden rendezik a Megyeri úton.

A másik elődöntőben a Ferencváros Szolnokon került kétgólos előnybe.

Eredmény – Magyar Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés

Videoton – Újpest 1-0 (1-0)
Gólszerző: Gyurcsó (43.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik