Közélet

Vita és üvöltözés Ruttner tárgyalásán

Ruttner-Gyorgy-(960x640)(1).jpg (Ruttner györgy, sztárügyvéd)
Ruttner-Gyorgy-(960x640)(1).jpg (Ruttner györgy, sztárügyvéd)

A sztárügyvéd hiába kérdezte higgadtan feljelentőjét, az néha magából kikelve ordibált, hogy hazudik.

“Nyelvtanilag megértettem a vádat, de szakmailag nem. Bár megvádoltak sikkasztással, az ügyvédi visszaélés vonatkozásában érthetetlen a vád. Nem követtem el bűncselekményt, szó sincs róla, hogy ezt elismerjem – mondta tárgyalásán a vádlottak padján ülő ismert jogász. Ruttner Györgyöt sikkasztással, ügyvédi visszaéléssel és a tanúk befolyásolásával vádolják.

“K. Jánost egy XVIII. kerületi rendőr megtámadása, lopás, közúti bűncselekmény és csalás miatt is védtem, így ismerkedtünk meg. K.-éknak van egy rokonuk, V. I., akit szintén korábban bűncselekmények, orgazdaság miatt képviseltem. Úgy állapodtunk meg, ha nem kerül börtönbe, akkor 5 millió forint sikerdíjat kapok, mégis szabadságvesztésre ítélték. Ám felajánlotta, hogy a letétbe tett 5 millió maradjon nálam, s arra adjak havi kamatot, amiből a felesége megél. Mivel a Ruttner-farmra felvett svájcifrank-hitelem miatt a banki törlesztőrészlet addigra már havi 2 és fél millió forint volt, s törlesztenem kellett, elfogadtam az ajánlatot. Egyszerű gazdasági kényszerdöntés volt, de vállaltam a 10 százalékos havi kamatot. V. I. Baracskán ült, de élettársa jött a pénzért. Majd hozott újabb 10 milliót, 10 százalékos kamatra, ezt is vállaltam. Amikor egykori ügyfelem kiszabadult, megtudtam, hogy sokaknak adott uzsorát, ebből élt” – magyarázta a Blikk szerint Ruttner, aki hozzátette: feljelentői, a K. testvérek V. I. révén mentek el az irodájába, hogy ők is adnának kölcsönt, ugyanazzal a konstrukcióval.

“Először nagylelkűnek akartak mutatkozni, mert február 5-én egyikük csak havi 8 százalékos kamattal adott kölcsön 10 millió forintot. Minden következő hónap 5-én kamatfizetéskor meg kellett semmisíteni az iratot, ebből is látszik, hogy nem lehetett ingatlanvásárlásról szóló ügyvédi letétről szó. 2012. év végén kamatokkal emelt papír szerint már 22 millió forinttal tartoztam. A 30 millió úgy keletkezett, hogy az előzőekhez újabb 5 millió 800 ezret hozott az irodába, s 600 ezret egy parkolóba, de 8 millióról kellett neki papírt írni. Végül V. I. 100 millió forintot keresett rajtam, a K. testvérek pedig az uzsorakamatok formájában, az általuk adott tőkét szintén visszakapták. Ekkor tettem feljelentést” – magyarázta.

A szünet után K. Lászlót szembesítették az ügyvéddel. Ekkor időnként hangos veszekedésbe torkollott a parttalan vita. Ruttner hiába kérdezte higgadtan feljelentőjét, az néha magából kikelve ordibált, hogy hazudik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik