Élő Forma-1

Forma-1: a szezonnyitón megverték a Mercedest, Vettel sikerével kezdődött az idény

Végre valahára megkezdődött a Forma-1 új idénye. A rengeteg változás miatt mindenki izgatottan várta a szezonnyitót.

A rajtnál Lewis Hamilton megőrizte a vezető helyét, de Sebastian Vettel nem szakadt le tőle, sőt. A Mercedes brit pilótája a 17. körben jött az egyetlen kerékcserére, ez pedig döntőnek bizonyult. A német versenyző több körrel tovább kint tudott maradni, így a bokszkiállás után nagy riválisa elé tudott visszajönni.

Miután az élre állt, Vettel egyre nagyobb előnyre tett szert, nyolc másodperccel vezetett Hamilton előtt, aki egyre többet panaszkodott a motorra és a gumikra.

A dobogóra még Valtteri Bottas állhatott fel, aki nem okozott csalódást az első versenyén, mint Mercedes-pilóta. A másik Ferrarival Kimi Raikkönen lett a negyedik, Max Verstappen pedig a Red Bullal az ötödik. A másik Red Bullnak nem jött össze a verseny, csak a bokszból tudott rajtolni, majd kénytelen volt feladni a versenyt.

Érdekesség, hogy a Ferrari tavaly versenyt sem tudott nyerni, idén pedig rögtön behúzták az elsőt. Folytatás két hét múlva Kínában.

A futam végeredménye:

https://twitter.com/F1/status/845887112847265792

Vettel előnye csak nő és nő

Már nyolc másodpercre nőtt a német pilóta előnye. Hamilton lassan elkezdheti nézni a tükröt, mert Bottas már csak kevesebb, mint három másodperccel van mögötte.

Vettel előnye már hat másodperc

Mindenki túl az első, és minden bizonnyal utolsó bokszkiálláson. Vettel előnye már hat másodperc Hamilton előtt. Mögöttük Bottas, Räikkönen, Verstappen, Kvjat, Massa, Pérez, Sainz, Alonso pontszerző helyeken. Verstappen kockáztat, ő szuperlágy gumit tett fel, a többiek lágyat.

Vettel Hamilton elé jön vissza

Lágy gumikat kapott a Ferrari pilótája is. Ami az olaszok számára a legfontosabb, Hamilton elé jött vissza a német. A két gigász között Verstappen van, de ő még nem volt kint kereket cserélni.

Hamilton növeli az előnyét

A brit már közel két másodperccel vezet Vettel előtt. A negyedik Raikkönen is kezd leszakadni az első hármas mögött, a finnek már a mögötte érkező Verstappenre kell figyelnie.

Vettel tapad Hamiltonra

Egy másodperc a német pilóta hátránya a brit mögött. Vettel DRS-távolságon kívülre került, így az engedélyezett szakaszokon jelenleg nem tudja használni az előzést elősegítő rendszert. A Ferrari versenyzőjét Bottas követi, a finn mögött Raikkönen és Verstappen autózik.

Hamilton megtartotta a vezető helyét

A piros lámpák kialvása után nem történt baleset. Hamilton megtartotta vezető helyét, Vettel nem indult jót, de pozíciót nem veszített. Bottas a harmadik, Raikkönen a negyedik. A mezőny hátsó felében Ericsson és Magnussen akadt össze. A Haas dán pilótája defektet kapott.

Olvasói sztorik