Közélet

Ezeket a debreceni trafikrablókat keresi a rendőrség

200 ezer forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel a debreceni kapitányság három rablás elkövetőiért.

Kapcsolódó cikkek

Az egyik rablás ismeretlen elkövető január 24-én nem sokkal hat óra előtt Debrecenben a Sámsoni úton található dohányboltban az alkalmazottat egy késsel megfenyegette és a bevétel átadására szólította fel, majd miután megkapta, a helyszínről elmenekült.

A rendőrség szerint az elkövető 25-30 év körüli, 175 centiméter magas, vékony testalkatú, kék szemű, arca vékony, feltűnően fehér bőrű, rövid haja világos barna színű. A rablás elkövetésekor fehér színű szövetkesztyűt, szürke csíkkal vagy írással ellátott sötétszürke vagy világoskék színű kapucnis pulóvert, valamint kék színű farmernadrágot viselt. Arcát egy fekete színű halálfej mintával ellátott sállal takarta. Az elkövető különös ismertetőjele, hogy fogazata elől hiányos, vagy rossz állapotú.

 
Fotó: Police.hu 

Egy másik rabló február 23-án 18 óra 40-kor egy Jerikó utcai dohányboltba is bement, majd az alkalmazottól a bevételt követelte, miközben egy 25 centiméter hosszúságú fekete nyelű kést tartott a kezében. Az eladó a kasszából átadta a készpénzt az elkövetőnek, aki távozott az üzletből.

Az ismeretlen férfi 170 centiméter magas, vékony testalkatú, aki az elkövetéskor fekete színű kapucnis pulóvert viselt, amely jobb karján fehér felirat vagy embléma, a bal oldalán fehér felirat vagy logó látható. A férfi a bűncselekmény elkövetésének idején sötét színű farmernadrágot viselt, amelynek szárai fel voltak hajtva. A kezén fekete mintájú fehér színű kesztyű volt, az arcát egy szürke színű sállal takarta el, valamint egy fekete színű vászon válltáska volt nála.

 
Fotó: Police.hu 

A harmadik rablásnál az Egyetem sugárúton a két férfi március 3-án 19 óra 40 perc körülment be a dohányboltba, és az ott dolgozó eladót egy késsel a földre kényszerítették, majd a kasszából készpénzt vittek el.

Az egyik férfi – akinél a kés volt – 25-30 év körüli, 170-175 centiméter magas, vékony testalkatú, aki a cselekmény elkövetésekor kék színű kapucnis kabátot és sötét árnyalatú nadrágot, valamint símaszkot, kesztyűt és barna színű cipőt viselt. A férfi által az elkövetéshez használt 25 centiméter hosszúságú kés markolata fehér színű volt. A másik férfi szintén 25-30 év körüli, 180 centiméter magas, a cselekmény elkövetésekor fekete színű kapucnis felsőt és az oldalán hosszában világos árnyalatú csíkos nadrágot viselt.

 
Fotó: Police.hu 

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kéri, hogy aki a bűncselekménnyel vagy az ismeretlen elkövetőkkel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, jelentkezzen a Debreceni Rendőrkapitányságon személyesen – Debrecen, Budai Ézsaiás utca 4. szám – vagy telefonon tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 107-es vagy 112-es segélyhívók valamelyikén, illetve a 06-52/457-040-es telefonszámon.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 200 000 forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövetők személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövetők azonosíthatóak, bűnösségükre a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik