A spanyolországi Gironában működő, három Michelin-csillagos El Celler de Can Roca nemcsak az ételek miatt számít a legjobbnak. Mint kiderült a 60 fős személyzet tagjait heti egy alkalommal terapeuta látogatja – írja a The New York Times.
Imma Puig minden kedden csoportos ülés tart az étterem dolgozóinak, de elbeszélget a két tuladonossal, a Roca fivérekkel is. Minden héten változik a csoport összetétele, így lehetőség nyílik a dolgozók konfliktusainak feloldására, és változatosabbak is így az ülések.
“Túl kell lépni azokon az időkön, amikor a konyhában szigorú szabályok és keménység volt, néha már tényleg a kegyetlen bánásmód határait súrolva”- mondta Joan Roca. “Megszállottan vigyázunk a konyhai felszerelésre és gépekre, de valahogy az emberekre kevesebb figyelem jut.”
Az étterem vezetője, Eric Oliu szerint
A vendéglátóiparban egyre jobban odafigyelnek a dolgozók mentális egészségre. Nemrégiben Daniel Patterson séf ismerte be, hogy depresszióval küzdött, de az iparágat erősen megrázta Benoit Violier francia-svájci mesterszakács tavalyi öngyilkossága is. Azok közül a szakácsok közül, akik korábban szerepeltek Gordon Ramsay valamelyik műsorában, már hárman is öngyilkosak lettek.