Magyarország 120 közép- és felső kategóriás étterme kínál háromfogásos menüsort.
A részt vevő éttermek mindegyike saját konyhájának legjavát kívánja bemutatni, ínyenc és változatos ételeket felszolgálva a vendégeknek – tájékoztatták a szervezők közleményben az MTI-t.
A legutóbbi alkalommal, ősszel több mint 25 ezren látogattak el a részt vevő éttermek valamelyikébe.
A vendéglátóhelyeken limitáltak a helyek, foglalni kizárólag a www.etteremhet.hu oldalon lehet. A foglalásról a vendégek e-mailben kapnak értesítést.
A kínálat széles körű, a magyaros ízektől a francia konyháig terjed a paletta, de idén sem maradhatnak ki az olasz és a japán konyha különlegességei, valamint a mexikói konyha fortélyai sem.
Az egyhetes program szervezőinek célja, hogy felhívják a figyelmet a magyar konyha sokszínűségére, illetve, hogy az egyedi áron kínált menükkel olyanokat is mozgósítsanak, akik csak ritkán vagy sosem járnak étterembe.
A DiningCity.com által szervezett program ötlete New Yorkból indult, és Belgium, Luxemburg, Ausztria, Olaszország, Kína és Szingapúr után 2011 óta Magyarországon évente kétszer is megszervezik. (MTI)