Közélet

Barátja kislányával erőszakoskodott, és le is fotózta

kislány (kislány)
kislány (kislány)

A férfi egyebek mellett levetkőztette, fogdosta a 11 éves gyereket. Hamarosan bíróság elé áll.

Szexuális erőszak és gyermekpornográfia miatt emelt vádat a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség egy férfi ellen, aki tavaly októberben molesztált egy 11 éves kislányt. A vádlott és a gyermek apja baráti kapcsolatban álltak.

Az eset 2013. október 13-án történt. A férfi éppen barátjánál volt, amikor látta, hogy a kislány elindult a faluba. Utána indult és felajánlotta neki, hogy elkíséri. Útközben megálltak egy diófánál, ahová a gyerek felmászott. A férfi segítette le onnan, majd a fa alá fektette, nadrágját és bugyiját bokáig lehúzta, simogatta a nemi szervét, illetve belenyúlt az ujjával.

Ezután kissé széttárta a kislány lábait és telefonjával lefotózta meztelen nemi szervét, majd hasra fordította és a fenekéről is csinált egy képet.

A férfi arra kérte a gyereket, senkinek se beszéljen a történtekről. Végül mégis lebukott, tárgyalását előzetes letartóztatásban várja. Az ügyész fegyházbüntetést indítványozott vele szemben – tudtuk meg a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészségtől pénteken.

„Ments meg, Uram, barátaimtól, ellenségeimmel magam is elbánok.”

A fenti Voltaire-idézet jól érzékelteti azt a paradoxont, hogy mennyivel tisztább tud lenni a kép az ellenségeinkkel szemben, míg a barátok, akikben bízunk, adott esetben ott és úgy támadhatnak meg minket, ahogy és ahol nem számítanánk rájuk. A politikában pl. van szövetséges, de, akármit is hangoztatnak a politikusok, nincs barát. Amikor kisült, Angela Merkelt telefonját lehallgatta az USA, biztonságpolitikai szakértők egyértelművé tették: ez több, mint természetes, hisz az ellenségnél tudom, hogy viszonyul hozzám, de a szövetségesről is tudnom kell, nem bízhatok meg benne vakon.

Más a helyzet az emberi barátsággal. Honnan tudhatom, hogy a barátom igazi, hű barát, vagy csak annak tűnik?

1, Főnökösködés
Az igazi barátságok egyenlő feleket feltételeznek, nincsenek alá-fölé rendelési viszonyok, nincs utasításos rendszer.

2, „Igazold a barátságod!”
Az igazi barátság a bizalmon alapul,.aki ezt folyamatosan bizonyítékokkal szeretné a másik féltől alátámasztatni, az bizony híján van a bizalomnak.

3, Ítélkezés
Az igazi barát elfogad olyannak, amilyen vagy, és csak ezen felül mutat rá a hibáidra – az elfogadás alapvető, tehát a túlzottan és egyoldalúan ítélkező barát nem igazi barát (persze vannak esetek, amikor jogosan ítél meg minket a barátunk, ekkor viszont mi nem voltunk igazi barátok, lásd a fönti szörnyű történet).

4, Féltékenység
A barátunkban megbízunk, tehát nem féltékenykedünk rá.

5, Megbízhatatlanság
Ha a barátunk egyes esetekben, akár épp a bajban nem megbízható, nem számíthatunk rá, nem tekinthető igazi barátnak.

6, Pletyózás
A jó barát nem csak jó dolgokat mond rólad, hanem ugyanazt mondja a hátad mögött, mint a szemedben. Tehát nem kétszínű.

7, Körülötte forog a világ
Ha beszélgettek kinek a problémáiról esik szó? A tiédről? Az övéről? Mindkettőtökéiről? Ha valaki egyoldalúan csak a saját problémáira kíváncsi, a másikéira nem, nem tekinthető jó barátnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik