Közélet

Prostituált verette halálra az idős borsodi férfit

A párost csaknem két év után kapták el. Az egyik támadót örökre rács mögött látná a bíróság.

Az ügyészség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat egy 28 éves nő és 53 éves barátja ellen. A fiatal, aki bevallottan prostitúcióból élt, még 2011 őszén ismerkedett meg az idős férfival. A bizalmába férkőzött, így többször járt a lakásán is. Innen és a településen hallott szóbeszédből tudta meg, hogy a nyugdíjas jó anyagi körülmények között élt.

2011. november 7-én a vádlottak felkeresték az idős embert az otthonában. A nő beszélgetni kezdett vele az ajtóban, majd társa hirtelen belökte az idős embert a lakásba és nekiesett.  A prostituált eközben gyorsan bezárta az ajtót, hogy a zajok ne hallatszódjanak ki a lépcsőházba. Az áldozat rövid időn belül belehalt a brutális bántalmazásba. Ezután a páros átkutatta a lakást, a nő pedig megpróbálta feltakarítani a vérszennyeződést.  A tettesek egy kisebb összeggel távoztak.

A vádlottaknak csaknem két évig sikerült a hatóságok látókörén kívül maradniuk, ám végül letartoztatták őket.

A büntetett előéletű férfi esetében életfogytig tartó, a nővel szemben pedig határozott tartamú fegyház kiszabását indítványozták – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség kedden.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik