Élet-Stílus

Jókora fémtüskét talált az Aldis marhahúsban egy nő

Elborzadt a 36 éves Anna Wood-Penn, amikor vacsora közben valami keményre harapott. Még jobban, amikor rájött, hogy egy közel három centiméter hosszúságú fémtüske volt a marhasültjében. Mindez még augusztusban történt. Bár a northamptoni nő azonnal jelentette az esetet, a hivatalos vizsgálat csak most zárult le, meglehetősen furcsán.

A húsban talált fémtüske azért is rémítette meg annyira a nőt, mert aznap az egész család náluk gyűlt össze vacsorára. Félt, hogy valakinek baja eshet. Több fotót készített a tüskéről, majd az esetet jelentette az önkormányzat egészségügyi hivatalánál. Azért nem egyenesen az Aldihoz fordult, mert nem szerette volna, hogy „véletlenül” eltűnjön a bizonyíték. El is indult a vizsgálat, eredmény azonban nem született.

Fotó: Anna Wood-Penn
Fotó: Anna Wood-Penn

Az Aldinál megvizsgálták a tüskét, majd kijelentették, hogy a biztosak benne, nem az egyik gépükből származik, valószínűleg már a marha testében lehetett, mielőtt levágták. Talán egy kerítés sebesíthette meg az állatot a tenyésztőnél. A fémdarabot el is küldték a beszállítónak, hogy kivizsgálhassák az ügyet.

A tüske azonban soha nem érkezett meg az Ashfield farmra: szállítás közben elveszett. A hivatal pedig megírta Annának, hogy a vizsgálatot, így nem lehet folytatni. Azzal próbálták megnyugtatni a nőt, hogy mind a beszállító, mind a kereskedő megtesz mindent, hogy minimalizálják a hasonló esetek kockázatát.

„Nem sérültem meg, de nem ez a lényeg. A legrosszabb, hogy még bocsánatot sem kértek, nemhogy visszatérítették volna a hús árát” – nyilatkozta Anna.

Amikor a The Sun című bulvárlap kérdezte az Aldit az ügyről, öt hónappal a vacsora után a nő végre levelet kapott a cégtől, amiben leírták, hogy náluk, és a beszállítónál is minden a legnagyobb rendben zajlik. Minden esetre elnézést kértek a történtekért, és a késedelmes válaszért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik