Közélet

Az utcán rúgta hasba hatéves kisfiát egy férfi Szegeden

A férfi mobiljával fotózott, a gyerek pedig véletlenül eltalálta a labdával. Ezért kapta a „büntetést”.

Vádat emelt az ügyészség egy férfi ellen, aki idén tavasszal Szegeden, az utcán bántalmazta kisfiát. Az apa annak is nekirontott, aki gyermekét próbálta védeni. Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés kísérlete, valamint garázdaság vétsége miatt kell hamarosan bíróság elé állnia.

A Csongrád Megyei Főügyészség keddi tájékoztatása szerint a mindössze hatéves kisfiú láthatáson volt apjánál a szóban forgó napon. A férfi trágár szavak kíséretében, az utcán rúgta hasba gyermekét, méghozzá nagy erővel. Mindezt azért tette, mert miközben mobiljával fotózott, fia véletlenül eltalálta őt egy labdával.

A gyerek sírt és összegörnyedt a fájdalomtól. Egy szórakozóhely teraszán ülő vendég látta, mit tett a férfi, ezért odament hozzá. Az agresszív apa válaszul megragadta a nyakát. A vendéglátóhely szakácsa lépett közbe, ő állította le a dühöngőt.

Az ügyészség szerint az apa a történtek után nem tervezte, hogy orvoshoz viszi kisfiát. Úgy vélik – tekintettel a bántalmazás módjára és körülményeire – az adott helyzetben a gyerek súlyos sérülést is szenvedhetett volna.

A férfi ügyében a Szegedi Járásbíróság dönt majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik