Sport

Két évet kell várniuk pénzükre az amerikai játékosoknak

dollár (dollár, )
dollár (dollár, )

A korábbi amerikai Full Tilt Poker játékosok pénzvisszafizetése a vártnál lassabban akar beindulni, így akár 2015-ig is várniuk kell, míg mindenüket visszakapják.

Mondhatni nem halad zökkenőmentesen az amerikai online játékosok beragadt pénzeinek visszafizetése. Több mint egymillió kártyás várja már régóta, hogy pókertőkéjét végre újra a zsebében tudhassa – írja a Poker.hu.

Több mint két éve, egészen pontosan 2011. április 15-én zajlott le az online póker Fekete Péntekje, azóta nem játszhatnak amerikai játékosok az interneten. Sőt azóta várnak a Full Tilt Pokeren ragadt pénzükre, amelyet az USA kormánya a vártnál is lassabban szolgáltat vissza a jogos tulajdonosuknak.

Az Amerikai Igazságügyi Minisztérium kinevezett egy ügyben eljáró céget, mégpedig a The Garden City Groupot, hogy kezdje el az adatfeldolgozást, illetve a játékosok felkeresését, valamint a pénzek visszaszolgáltatását.

Ez a folyamat azonban a mai napig nem akart beindulni, a GCG-től pedig egy névtelen vizsgáló nemrégiben tett nyilatkozata alapján még jó darabig nem is fog.

Összesen 184 millió dollárt kellene visszaszolgáltatniuk annak az 1,3 millió amerikai játékosnak, akik rendelkeztek az FTP-n tőkével. A GCG azonban még az elsődleges adatgyűjtéssel sem végzett, a vizsgáló szerint ez a folyamat akár egy évbe is telhet, és még egy évet rászámolhatnak a kifizetések teljesítésére.

A munkát az is hátráltatja, hogy a GCG-nek együtt kell dolgoznia két szövetségi ügynökséggel is, és ez meglehetősen belassítja a procedúrát.

Míg az USA-n kívüli játékosok már jó ideje megkapták a pénzeiket az utolsó centig, addig az amerikaiaknak valószínűleg erre még 2015-ig várniuk kell.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik