Kultúra

Meghalt Alan Thicke

Az elismert tévészínész és zeneszerző 69 éves volt.

Szívroham következtében elhunyt Alan Thicke kanadai származású tévészínész, producer, zeneszerző és énekes, a népszerű R&B előadó, Robin Thicke édesapja – jelenti a Reuters.

Az 1947-ben Ontario városában született Thicke a ’60-as évek óta színészkedett és az elmúlt évtizedek során egyebek mellett olyan tévésorozatokban tűnt fel, mint a Szerelemhajó, a Growing Pains, a Hope & Gloria, az Egy rém rendes család, a Végtelen határok, a Hetedik mennyország, a Tengerparti fenegyerek, az Életem értelmei, a Joey, a jPod, a Míg a halál el nem választ, a Gazdagok és szépek, a Benne vagyok a bandában, az L.A. Complex – Hollywoodi álmok, az Így jártam anyátokkal és az Apa, fia, unokája.

Komponistaként is elsősorban tévés produkciókon dolgozott: ő szerezte a Stumpers!, a Celebrity Sweepstakes, a Whew!, a Joe’s World és az Unusually Thicke zenéjét is. Énekesként számos sorozatban és showműsorban működött közre, a már említett szériák mellett pl. a Különcök és stréberek, a Dokik, az Agymenők, a Saturday Night Live és a The Tonight Show Starring Jimmy Fallon epizódjaiban is hallhattunk tőle dalokat.

Alan Thicke-t 1988-ban a Growing Pains-ben nyújtott alakításáért a legjobb színésznek járó Arany Glóbuszra jelölte a Hollywood Foreign Press Association szervezete.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik