Sport

Elképesztő rekorddöntés a PokerStarson

A 22 éves német „Bjoerni89” megdöntötte amerikai kollégája korábbi rekordját, 3,055,660 VPP pontot gyűjtött idén a PokerStarson.

Björn „Bjoerni89” Schneider tavaly úgy döntött abbahagyja tanulmányait, hogy a pókerre koncentrálhasson, számításai bejöttek, ugyanis az egyik legnagyobb elismeréssel járó PokerStars Supernova Elit szint háromszorosát teljesítve döntött rekordot – írja a Poker.hu.

A világ legismertebb VIP rendszere a PokerStars termében található, a legtöbb játékos álma, hogy egyszer teljesítse az egymillió VPP pontot, amivel kiérdemelheti a hat fekete csillagot, ami a Supernova Elit státuszt jelképezi.

Ez a szint tavaly az amerikai Kevin „WizardofAhss” Thurmannak nem okozott gondot, sőt olyannyira nem, hogy a háromszorosát is teljesítette, azaz több mint 3 millió VPP pontot gyűjtött. Ez a maga nemében rekord volt, igaz akkor még nem foglalkozott ezzel senki.

De nem úgy, mint idén a német Bjoerni89, aki fejébe vette, hogy megdönti ezt a félelmetes rekordot. A küldetést végül karácsony után sikerült teljesítenie a 22 éves fiatalembernek, és 3,055,660 pontot szerezve kicsivel több mint 3 ezer VPP-vel gyűjtött többet, mint a korábbi csúcstartó.

Ha kicsit jobban bele akarunk látni ebbe a rekorddöntésbe, akkor érdemes megjegyeznünk, hogy bár Bjoerni89 közel sem hozott nyerő játékot, ugyanis 90 ezer dollárt bukott 2011-ben, de ennek ellenére profitot termelt, ugyanis a VIP szintjének megfelelő visszatérítések közel 400 ezer dollárt hoztak a konyhára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik