Sport

Elütötte a rendőr a kerékpárost, mert biciklis nadrágban tekert

Talán eddig csak a legnagyobb kerékpársport-rajongók tudták, hogy ki az a Susanne Andersen. A hölgy a norvég női válogatott tagja, és részt vett az októberi katari világbajnokságon. A juniorok mezőnyében 13. lett a 13.7 kilométeres időfutamversenyen, a 74.5 km-es mezőnyverseny során pedig bronzérmet nyert. De nem ezért írunk róla.

Történt ugyanis, hogy a dohai viadalon a fiatal hölgyet elütötte egy rendőr. Mégpedig azért, mert biciklis nadrágban tekert vissza a szálláshelyére.

Az esetre egyetlen magyarázat lehet, hogy Katarban a nőknek nyilvános helyen olyan öltözetet kell viselniük, amely eltakarja az egész testfelületüket.

A norvég szövetség szinte biztos benne, hogy a rendőr cselekedete szándékos volt, de jobbnak látták, ha nem tesznek feljelentést. Ebben az esetben ugyanis a versenyzőnek az országban kellett volna maradnia.

A rendőr az eset után semmilyen megbánást nem tanúsított. Rágyújtott egy cigarettára, és telefonon beszélt, miközben a versenyzőnk a földön hevert és visított a fájdalomtól

– mondta Hans Falk, a norvég szövetség igazgatója a Sky Sportsnak.

Az eset után Andersent kórházba szállították, ahol ellátták a sérüléseit. Szerencsére nem sérült meg komolyabban, egyetlen csontja sem tört el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik