Gazdaság

Elfolyhat a csaló Buda-Cash-vezérek vagyona, mert a kormány hagyja

buda-cash(c66dcf08-2e30-4b24-8acb-e7841cab2f41)(430x286).jpg (Array)
buda-cash(c66dcf08-2e30-4b24-8acb-e7841cab2f41)(430x286).jpg (Array)

Szertefolyik a pénz a csaló Buda-Cash-főnökök vagyonából, mivel a kormány másfél éve nem akarja megcsinálni azt a rendeletet, ami rögzítené a fellelhető vagyon őrzésére rendelt gondnokok feladatát – írja a HVG.

Azt is felemlegetik, vajon miért van az, hogy nem minden Buda-Cash-fejes felelősségét vizsgálják, csak egy párét, és miért csak az elmúlt 9 évet vizsgálják, amikor 1997 óta mehetett a csalás.

Könnyen megfellebbezik

Na de: ha már van, akit vizsgálnak, és a legfőbb vezető tulajdonosok (Pintér Zoltán, Tölgyesi Péter, Varga Péter és Gyarmati János) kezében még igen jelentős a vagyon, legalább azt miért nem fogják meg. Hiszen Pintér Pl. árulhatta a villáját.

Ennek oka, hogy hiába hozott törvényt a kormány a megmaradt brókervagyon biztonságba helyezéséről, zárgondnoki ellenőrzéssel, ez az intézkedés eléggé hatástalan maradt. Nem született ugyanis meg az a rendelet, amely megmondaná, mi a zárgondnokok feladata. Így aztán a lap szerint amikor pl. a gyanúsítottak  cégeihez akartak zárgondnokot küldeni, a tulajdonosok azt sikeresen megfellebbezték.

Szintén Buda-Cash, de jó hír, hogy kártérítést kaphatnak a brókerügyben veszteséget elszenvedett Honvéd Egészségpénztár károsultjai. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik