Belföld

Számítógépre és internetelőfizetésre pályázhatnak fogyatékosok

Számítógéphez és egyéves internet előfizetéshez juthatnak hozzá a budapesti fogyatékkal élők a fővárosi önkormányzat pályázatán.

A fővárosi önkormányzat internetes honlapján – http://www.budapest.hu – olvasható kiírás szerint a pályázaton előnyben részesülnek azok a súlyosan vagy halmozottan fogyatékosok, akik az eszközöket munkavégzésre, rehabilitációs foglalkozásra, tanulmányok folytatására vagy társadalmi szervezet tevékenységében való részvételre veszik igénybe.

A közgyűlés informatikai bizottsága indokolt esetben speciális kiegészítő eszközöket és szoftvereket is biztosít a rászorulóknak. Az önkormányzat egyes pályázók részére a felhasználást segítő oktatóprogramot és egy idegen nyelvű szótárt is biztosít.

A számítógépre vagy internet hozzáférésre július 18-ig azok adhatják be igényüket, akik kevesebb jövedelemmel rendelkeznek, mint az öregségi nyugdíj legkisebb összegének – idén 21 ezer 800 forint – négyszerese. A fővárosi önkormányzat segítséget nyújt az adatlap kitöltéséhez az érdeklődőknek személyesen vagy a (06-1) 327-1689-es telefonszámon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik