Forma-1

Jenson Button: a Forma-1-ben tesznek a doppingra

A The Sun újságírója szegezte neki a kérdést a mclarenes Jenson Buttonnak, ugyan mondja már meg, mikor vettek tőle utoljára doppingmintát?

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) ugyanis épp úgy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság partnerszervezete, mint az atlétika, a kerékpársport, stb., így a Forma-1-ben épp úgy a Nemzetközi Antidopping Ügynökség (WADA) előírásai az irányadóak, mint bármelyik olimpiai sportágban.

Ehhez képest különösen érdekes a McLaren angol világbajnokának válasza. Button állítja őt legutoljára három-négy éve ellenőrizték, és idén még nem is tud olyan pilótáról, akit teszteltek volna.

Régen telente és a versenyhétvégéken is vettek vizeletmintát, de a szúrópróbaszerű ellenőrzések épp úgy abbamaradtak, mint a futam utániak

– reagált a lap kérdésére 2009 világbajnoka.

Button azt is állította, hogy autóversenyzésben nincs nagy jelentősége és a teljesítménynövelő szereknek. Ehhez képest mi meg azt állítjuk, egy-egy F1-es versenyhétvége hibátlan teljesítése komoly fizikai és mentális felkészültséget igényel. Így minden olyan élénkítő szer, ami az állóképességet segíti és a koncentrációt két óra hosszat magas szinten képes tartani, bizony komoly előnyhöz juttathatja használóját abban a technikai sportban, ahol folyamatosan a határértéken kell tartani a sebességet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik