Nagy István egy budaörsi fórumon elmondta, a fejlesztések által a zöldségtermesztés termésátlaga 35 százalékkal, míg a gyümölcstermesztésé 70 százalékkal emelhető.
Így Magyarországon az egy hektáron elérhető termésmennyiséget az uniós átlag fölé lehetne emelni.
A parlamenti államtitkár hangsúlyozta azt is, hogy a szaktárca elkötelezett abban, hogy a hagyományos kiváló minőségű, biztonságos és ellenőrzött élelmiszerek előállítását támogassa. Törekvése, hogy a kiskereskedelmi láncokban forgalmazott magyar termékek aránya a jelenleginél is magasabb legyen.
A fogyasztók egy része már egyre tudatosabban az egészséges életmódhoz szükséges természetes minőségi alapanyagok felé fordul, így a prémium termékek kulcsszerepet játszhatnak a magyar zöldség-gyümölcs ágazat sikerességében, a termelés és a fogyasztás mennyiségének növelésében. (MTI)