Kultúra

Natalie Portman visszatért és Jackie Kennedyként hajt rá ismét az Oscarra

Előzetest kapott a Jackie című dráma, amely az egykori first lady életének a férje halálát követő szakaszát fogja feldolgozni.

A Fekete hattyúban nyújtott alakításáért Golden Globe-bal és Oscarral kitüntetett Natalie Portman az utóbbi évek sokszor fura és utólag melléfogásnak bizonyult szerepválasztásai után úgy fest, hogy végre megint rátalált a helyes útra, ugyanis a Jackie című életrajzi drámában Jackie Kennedyt fogja játszani, méghozzá a teaser trailer alapján ragyogóan.

Fox Searchlight Pictures
Fox Searchlight Pictures

Az első hollywoodi filmjét rendező Pablo Larraín produkciója John Fitzgerald Kennedy 1963-as dallasi merényletét és a Kennedy család drámáját fogja elmesélni Jacqueline Bouvier Kennedy, azaz a Jackie-ként emlegetett first lady szemszögéből. A férje halálakor még csak 34 éves Jacqueline messze földön híres volt kiegyensúlyozottságáról és nemes jelleméről, ezért még JFK halálát követően sem tudta pontosan senki, hogy mi zajlik le a fiatal nő lelkében. Az alkotás jól láthatóan az ő személyes tragédiáját helyezi majd előtérbe, miközben a gyermekeire és a világ reakciójára is komoly hangsúlyt fog fektetni.

A Peter Sarsgaard, Greta Gerwig, Billy Crudup, John Hurt és John Carroll Lynch mellékszereplésével forgatott film december 2-án fog az amerikai mozikba kerülni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik