Közélet

A fideszes Gulyás ujjnyalogatós képpel cikizi a luxemburgi külügyminisztert

A 444.hu szúrta ki Gulyás Gergely fideszes politikus Facebook-oldalán azt a posztot, amelyben Európa sírásójának nevezi Jean Asselbornt. Mondanivalóját egy olyan képpel illusztrálta, amelyen a luxemburgi külügyminiszter bekapja Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter mutatóujját. A német tárcavezető egyébként éppenhogy kiállt Magyarország mellett. Mint mondta: megérti, ha valaki már türelmetlen a magyarokkal szemben, még akkor is, ha az ő hozzáállása nem az, hogy egyes tagállamoknak ajtót kell mutatni.

Asselborn a német Die Welt című lapnak adott interjúban arról beszélt, hogy Magyarországot ideiglenesen vagy akár véglegesen ki kellene zárni az Európai Unióból a menedékkérőkhöz való hozzáállása és más ügyek miatt. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közleményben reagált, többek között arról, hogy:

Eddig is tudtuk, hogy Jean Asselborn komolytalan figura. Látszik, hogy csak néhány kilométerre lakik Brüsszeltől, kioktató, nagyképű, frusztrált. Magyarországot akarja kizárni az EU-ból, de magát már régen kizárta a komolyan vehető politikusok közül.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik