Közélet

Rátérdelt, úgy ütötte a nyugdíjast a gyilkos rendőr Hevesben

Az egyenruhás egy rúdszerű eszközzel támadt áldozatára.

Vádat emelt az ügyészség a 32 éves rendőr ellen, aki tavaly decemberben, a Heves megyei Andornaktályán agyonvert egy idős embert. A támadónak bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés miatt kell felelnie.

A 32 éves vádlott gyermekkorától ismerte 72 éves áldozatát, aki családjának közvetlen szomszédságában lakott Andornaktályán. A szomszédok rossz viszonyban voltak, az évek alatt több hatósági eljárást is kezdeményeztek egymás ellen. A rendőr később a családjával a község egy másik utcájába költözött, de a szüleit továbbra is rendszeresen látogatta. Ilyenkor sértegette és gúnyolta az idős férfit, illetve annak feleségét.

2013. december 16-án a vádlott rendőri intézkedést kért, mert – véleménye szerint – haragosa előzőleg kromofággal leöntötte a háza falát. Ezután azonban úgy döntött, hogy a rendőri eljárástól függetlenül, személyesen is elégtételt vesz a szomszédján. Mivel tudta, hogy az idős ember minden reggel a saját háza mögött elterülő úgynevezett Nagykertben sétáltatja a kutyáit, másnap, 8 óra körül ott várt rá. Feltartóztatta, számon kérte, majd vélhetően miután összevesztek, egy megközelítőleg 2-3 centiméter átmérőjű, rúdszerű eszközzel esett neki. A rúddal többször lesújtott a feje hátsó részén, majd amikor az már a földre került, rátérdelt és úgy ütötte tovább.

Az ügyészség szerint a bántalmazás olyan súlyos és intenzív volt, hogy az idős ember már a helyszínen belehalt sérüléseibe. Halálát a többszörös agysérülések talaján kialakult heveny keringési-légzési elégtelenség okozta.

Az egyenruhás másnap reggel telefonon jelentette a történteket szolgálati elöljárójának, azután kollégái őrizetbe vették.Az Egri Nyomozó Ügyészség fegyházban letöltendő szabadságvesztést indítványozott vele szemben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik