Foci

Újoncként gólt lőtt a világ egyik legjobb kapusának

Gyurcsó Ádám élete első felnőtt válogatott mérkőzésén túljárt a BL-győztes Chelsea kapusa, Petr Cech eszén.

Kapcsolódó cikkek

A Videoton fiatal csatára a lefújás előtt Dzsudzsák Balázs beadásából mesterien lőtte ki a hosszú sarkot, ezzel a találattal nyertünk 2-1-re az Eb-re készülő Csehország ellen.

“A mérkőzés 65. percében léptem pályára. Nagyon boldog vagyok, hogy a meccs végén, életem első válogatott mérkőzésén győztes gólt tudtam szerezni. Kell még néhány óra, hogy mindezt fel tudjam dolgozni – nyilatkozta boldogan a lefújás után Gyurcsó a vidi.hu-nak. Úgy érzem, végig jól játszottunk egy olyan csapat otthonában, akik pár nap múlva már az Eb-n fognak szerepelni“.

A Vidi játékosa felidézte a gólját is: “Nagyszerű labdát kaptam a gólom előtt Dzsudzsáktól. A csütrötöki edzésen volt egy hasonló szituáció, akkor kapásból ellőttem a labdát, amit Bogdán kivédett. Most úgy éreztem, nem kell kapásból kapura lőnöm, hanem arra kell törekednem, hogy sikerüljön jól átvennem a labdát. Szerencsére minden tökéletes volt, álmodni sem mertem ennél szebb bemutatkozásról a nemzeti csapatban”.

Álomgól az újonctól:

Gyurcsónak csak a lefújás utáán esett le a tantusz, hogy tulajdonképpen kinek is lőtt gólt.

“Amikor a játékvezető lefújta a meccset, és gratuláltunk egymásnak, akkor jutott eszembe, hogy egy Bajnokok Ligája-győztes hálóőrnek, a világ egyik legjobb kapusának lőttem gólt. Csak ismételni tudom magam, nagyon boldog vagyok, de még kell néhány óra, hogy feldolgozzam mindazt, ami ma este történt velem” – mondta a 21 éves játékos még pénteken este.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik