Foci

Ismét nyert az U21-es csapatunk

u21-es-valogatott(960x640).jpg (u21-es válogatott)
u21-es-valogatott(960x640).jpg (u21-es válogatott)

Utolsó előtti Eb-selejtezőjét sikerrel vette utánpótlás-válogatottunk: az íreket vertük 2-1-re.

Róth Antal csapatának célja a csoport harmadik helyének megszerzése, míg a szigetországiak még odaérhetnek a pótselejtezőt érő második pozícióba, így mindkét válogatott számára elengedhetetlen volt a siker.

Mi kezdtük jobban a találkozót, hiszen Bódi Ádám a kereszlécet lőtte telibe a hetedik percben, majd nemsokkal később a labda már a gólvonal mögött landolt. Futács Márkó remek távoli lökete a kapufáról pattant a hálóba. A 26. percben ő volt az előkészítője az újabb találatnak, ugyanis középre adását Kovács István juttatta a kapuba (2-0).

Az írek azonban még az első játékrészben szépítettek, igaz csak büntetőből. Mi is kaptunk egy tizit, ám Futács előbb McLoughlinba lőtt, majd a kipattanót közelről fölé küldte.

A folytatásban hiába hajtottak az egyenlítésért az írek, pontot menteni már nem tudtak. Jövő hétfőn Liechtenstein lesz az ellenfél Kecskeméten.

“Tudtuk, hogy az ellenfél miben erős és ismertük a gyengéiket is, az volt a cél, hogy az információk birtokában úgy oldjuk meg a feladatunkat, hogy a végeredmény számunkra legyen pozitív. Ez sikerült, az elmúlt egy évben abban mindenképpen előreléptünk, hogy az ilyen mérkőzéseket képesek vagyunk megnyerni” -mondta Róth Antal.

Eredmény – U21-es Eb-selejtező
Magyarország – Írország 2-1 (2-1)
Gólszerzők: Futács (15.), Kovács (26.) illetve Brady (40.)

A magyar csapat: Gulácsi – Sváb, Kádár, Fodor, Szolnoki – Simon, Fiola – Bódi (Varga, 94.), Kovács (Beliczky, 88.), Gosztonyi (Balázs, 66.) – Futács.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik