Közélet

Dolgoztatta, verte, rendszeresen erőszakolta lányait a szarvasi rém

A férfi éveken át kegyetlenkedett kisiskolás gyermekeivel. Ütötte, rúgta őket, kisállatok tetemeit ásatta el velük.

A bíróság előtt felel tetteiért az a szarvasi férfi, aki éveken keresztül kegyetlenkedett saját lányaival. A per – amely egyebek mellett 12. életévét be nem töltött személy sérelmére erőszakkal, fenyegetéssel folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak miatt zajlik – kedden kezdődött a Gyulai Törvényszéken – írja a beol.hu.

A vádirat ismertetése után a bíróság elnapolta a tárgyalást, illetve – tekintettel a bűncselekményekre és az érintett gyerekekre – a továbbiakban zárt tárgyalást rendelt el.

Cipővel, ostorral, ököllel ütötte őket

A vádiratot dr. Rozgonyi-Szabó Éva főügyészségi ügyész ismertette. Eszerint a férfi szarvasi tanyájukon  előbb élettársi kapcsolatban, majd 2000-től házasságban élt egy nővel, akitől két lánya született 1999-ben, illetve 2000-ben. Az asszony 2002 május végén elköltözött otthonról, később el is váltak, így a két gyerek az apánál maradt.  A lányok 2006, illetve 2007 őszén kezdték meg az iskolát, hétfőtől péntekig diákotthonban laktak, csak a hétvégeket illetve a szünidőt töltötték a vádlottnál.

A vádirat szerint az apa 2006 decembere és 2012. augusztus 15. napja közötti időszakban a lányokat rendszeresen, tettlegesen bántalmazta, és velük „életkorukhoz nem igazodó, testi épségüket veszélyeztető, fizikai munkát végeztetett”. A gyerekek látták el a háztartást, gondozták az állatokat, trágyát pakoltak a lovas kocsira, darálták a takarmányt, fát hasogattak, hordtak. Mindez az otthon töltött szabadidejük zömét ki is töltötte.  A férfi többször fenyegette őket azzal, hogy végez velük, ha nem engedelmeskednek. Volt, hogy ököllel, cipővel, ostorral ütötte őket. De nem “csak” ütött, rúgott is. Megesett, hogy a gyerekeket büntetésből kizavarta, ilyenkor a hidegben, a földön töltötték az éjszakát.

Kisállatokat ásatott el velük

A tanyán születő, illetve odakeveredő kisállatokat a férfi elpusztította, és lányait kényszerítette arra, hogy elássák a tetemeket. Emiatt szorongás alakult ki bennük, veszélybe került személyiségfejlődésük.

A vádlott 2008 áprilisától az egyik, majd 2009 nyarától 2012 augusztusáig lányával is több alkalommal erőszakkal közösült, és mindkettőjüket megfenyegette, hogy ne ellenkezzenek. Egy kést is tartott az éjjeliszekrényén, hogy rettegésben tartsa őket. A lányok ellenállása a reménytelenség miatt megtört.

Miután a nagyobbik lány pszichiátriai kezelése alatt a bántalmazások kiderültek, 2012 augusztusában a testvéreket nevelőszülőnél helyezték el. Akkor merték elmondtani, hogy apjuk  nem „csak” bántalmazta őket.  Miután a nevelőszülő feljelentést tett emiatt, a vádlott őt is megfenyegette.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik