Nagyvilág

Rendőrök fékezték meg a gumikacsa-versenyt

Vasárnap tilos gumikacsa-versenyt tartani a patakparti pázsiton, egy angliai településen. A lakók fel is jelentették a jótékonysági rendezvényt.

Rendkívül ártatlan családi programot tartottak az angliai Bourton-on-the-Waterben: egy önkéntes szervezet rendezett gumikacsa-versenyt a Windrush patakban. Egy önkéntes szervezetről van szó, amely lelkes motorosokból áll, akik szabadidejükben vállalják, hogy vért és más sürgős szállítmányokat visznek a kórházak közt. Ennek megfelelően sok motorral érkeztek a folyóparthoz.

Az első néhány gumikacsa-futam után azonban rendőrök jelentek meg, váltottak pár szót a szervezőkkel, majd vége lett a barátságos rendezvénynek, amit sok gyerek is élvezett. Kiderült, hogy a helyiek tettek panaszt, mert egyrészt a folyó melletti pázsitra nem szabad motorral rámenni, másrészt vasárnap nem szabad rendezvényeket tartani ott.

Az egyik résztvevő szerint lehetne jobb dolguk is a rendőröknek, mint megfékezni egy gumikacsa-versenyt. Az egyik szervező pedig azt panaszolta, hogy a futam az egyik legfontosabb éves adománygyűjtő rendezvényük.

A rendőrségi szóvivő megerősítette, hogy lakossági bejelentésre intézkedtek. Azt mondta, megkérték a résztvevőket, hogy vigyék el motorjaikat a pázsitról, amit készségesen meg is tettek, és felvilágosították a szervezőket a rendezvényekre vonatkozó követelményekről. (The Guardian)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik