Közélet

Lelőtték az uzsorást, hosszú évekre lecsukják őket

A férfi két golyót kapott. Meg akarták úszni a tartozást és megszerezni a vagyonát.

Elítélte a bíróság azt a három férfit, akiket egy nagykovácsi uzsorás megölésével kapcsolatban vádoltak meg. A trió tagjai előre kitervelten, nyereségvágyból, aljas indokból elkövetett emberölés miatt álltak bíróság elé. A gyilkosságot kiötlő vállalkozót 18 év fegyház-, az uzsorást lelövő üzlettársat 17 fegyház-, míg a fegyvert szerző ismerőst 10 év börtönbüntetésre ítélték első fokon.

Az eset még 2011 nyarán történt. A csúnyán eladósodott vállalkozó – aki többek között egy kórházi büfét üzemeltetett Budapesten – tartozott mások mellett az uzsorásnak is. Tízmilliókat fizetett már vissza neki, de ugyancsak súlyos milliókkal volt még az adósa. A vádlott korábban azt állította, ő mindent kifizetett, ám az uzsorás megfenyegette például azzal, hogy megöli a gyermekét. A vád szerint azonban a férfi egyrészt azért kívánta hitelezője halálát, mert még tartozott neki, másrészt meg akarta szerezni a vagyonát. Tudta, hogy pénzt rejteget a házában, a lambéria mögött.

A gyilkosságot üzlettársára bízta, aki az áldozat bizalmába férkőzött lehetséges ügyfélként. A férfit saját házában ölték meg, kétszer lőttek rá, egyszer hátulról, majd egyszer szemből, fejbe. Az első golyó  nem ölte meg, ekkor azt kérdezte támadójától, ki a megbízója.  A második lövést azonban már nem élte túl. Az ügy harmadrendű vádlottja az a férfi, akitől a fegyvert szerezték. A trió osztozott a hárommilliós zsákmányon.  A holttestet napokkal később találták meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik