Belföld

Hiába öt éve történt a buszbaleset, még mindig kétséges, kapnak-e pénzt a túlélők

Best-Reisen(210x140)(1).jpg (best reisen)
Best-Reisen(210x140)(1).jpg (best reisen)

Tizenegy magyar turista meghalt, huszonheten pedig megsérültek még 2011. november 6-án az egyiptomi Hurghadában történt buszbalesetben. A túlélők között is van, aki megvakult, van, akinek végtagját kellett amputálni. Családok szakadtak szét, egy apa meghalt, két gyereke túlélte a balesetet. Egy terhes nő is a buszbaleset áldozata lett.

Az utasok által indított kártérítési perben pedig egy év után kaptak pénzt az egyiptomi utazási irodától, a magyartól viszont egy forintot sem – írja a hvg.hu. A Best Reisen utazási iroda a kártérítés összegét a nyaralás árának kétszeresére állapította meg, ez 400 ezer forint körüli összeg.

A súlyosan megsérült utasok és családjaik életjáradékot szeretnének az utazási irodától, arra hivatkozva, hogy a tragédia egész életükre kihat. Még két éve tízen pert indítottak a Best Reisen ellen, havi százezres életjáradékot követeltek. 2015 februárjában a PKKB megállapította az utazási iroda kártérítési felelősségét, tavaly decemberben pedig a Fővárosi Törvényszék is.

A Kúria szerdán döntött arról, hogy szabályos volt-e a döntés, két perben tárgyalták a károsultak ügyét, mindkettőn június 22-re halasztották a döntést.

A buszbaleset egyik sérültje azt mondta a hvg.hu-nak, alig emlékszik arra, mi történt a baleset utáni pár napban. Azt mondta, semmilyen segítséget nem kapott az utazási irodától, sem a baleset idején, sem utána.

A Best Reisen egyébként a baleset után csődvédelmet kért 2013 óta pedig már egyáltalán nem szervez nyaralásokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik