Közélet

Pert nyert a médiahatóság ellen a Klubrádió

klubrádió (klubrádió, )
klubrádió (klubrádió, )
Vissza kell fizetni a rádió részére a frekvenciahasználati díjakat, emellett nem vagyoni kártérítés is jár, mert a hatóság vezetője és szóvivője nyilatkozataiban megsértette a Klubrádió jó hírnevét.

Összesen 108 millió forintos kártérítést ítélt meg a Klubrádiónak a Fővárosi Ítélőtábla abban a perben, amelyet a Nemzeti Média és Hírközlési Hatósággal szemben indított a rádió.

A kártérítés részben a Klubrádió által évekkel ezelőtt kifizetett több mint százmillió forintnyi frekvenciahasználati díj visszafizetéséből, részben pedig a hatóság vezetése és szóvivője által adott, a rádió jó hírnevét sértő nyilatkozatok miatt megítélt nem vagyoni kártérítésből tevődik össze.

Az ügyben hozott részítélet jogerős. A tábla ugyanakkor új elsőfokú eljárást rendelt el a Klubrádió elmaradt reklámbevételei miatt beterjesztett, milliárdos nagyságrendű követelés ügyében. A rádió ebben a vonatkozásban azért perelte be a médiahatóságot, mert éveken át nem használhatta a 2010-ben pályázaton elnyert frekvenciát. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik