Belföld

Jégesőt és felhőszakadást hoz a meteorológiai nyár első napja

A naposabb kedd után szerdától ismét megnő a záporok, zivatarok kialakulásának valószínűsége, a meteorológiai nyár első napjai igazi medárdi időt tartogatnak – írja az Időkép.

Szerdán a napsütést az idő előrehaladtával egyre több, egyre magasabbra törő gomolyfelhő zavarja majd meg, és a délutáni órákban már több helyen is kialakulhatnak záporok, zivatarok. Az intenzívebb gócokban akár jégeső, felhőszakadás is előfordulhat, és a déli, délnyugati szél is viharossá fokozódhat. Fázni továbbra sem fogunk, délutánra 23-28 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtök hajnalban és délelőtt hazánk keleti, északkeleti felén akár nagyobb területen is kiadós mennyiségű csapadék áztathatja a földeket, beágyazott záporok, zivatarok is előfordulhatnak, majd délután szórványosan alakulhat ki konvektív csapadék. A felhősebb időben főként keleten, északkeleten eshet vissza a hőmérséklet, itt 20-22, máshol 23-26 fok lesz a délutáni órákban.

Úgy tűnik, pénteken és a hétvégén is gyakran magasra törnek majd a gomolyfelhők, és ezekből többfelé kell számítani záporokra, zivatarokra. Főként szombaton és vasárnap hevesebb zivatarokkal is találkozhatunk, melyeket intenzív villámlás, jégeső, felhőszakadás és viharos erejű szél kísérhet! Továbbra sem lesz azonban hideg, éjszakánként 11-16, míg napközben 22-27 fokot mérhetünk.

Az aktuális időjárásért keresd a Kiderül.hu-t, vagy kövesd Facebookon!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik