Foci

Gerát magasztalja a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség honlapja Gera Zoltán teljesítményét és elnyűhetetlenségét dicséri legutóbbi cikkében.

Kiemelik, hogy a magyar középpályás 37 évesen is képes a megújulásra és még mindig maximális fordulatszámon pörög a pályán.

Mindenki Gerzsonja korábban letette névjegyét a Premier League-ben is, ahol ellentmondást nem tűrő attitűdjével lopta be magát a West Bromwich Albion és a Fulham szurkolóinak szívébe.

Természetesen szó esik az FTC játékosának sötét korszakáról is. Gera Pécs közelében nőtt fel és kis híján a bűnözést választotta a tündöklő karrier helyett:

Nehéz gyerekkorom volt. Kölyökként volt pár sötét évem. Az utcán pazaroltam az időmet és majdnem öngyilkos lettem. 16 évesen azonban változtattam. Talán inkább az Úr változtatott meg és ezért hálás vagyok neki

-idézik Gerát és mi is köszönettel tartozunk Istennek, hiszen egy fantasztikus futballistával ajándékozott meg minket.

A magyar labdarúgó-válogatott egy Eb-résztétellel örvendeztette meg szurkolóit, erről is szót ejtett a játékos:

Sokáig úgy gondoltam, hogy már nem lesz alkalmam pályára lépni nagy tornán a válogatottal, hiszen nem voltunk elég jók az utóbbi 10-15 évben. Most azonban egy nagyon jó generáció jött össze és az edzőink is magas szinten teljesítettek. Nehéz időszakon vagyunk túl, de nagyszerű érzés belegondolni, hogy utazhatunk Franciaországba.

Az Eb utáni szerepvállalással kapcsolatban Gera így nyilatkozott:

Realista vagyok, nem hiszem, hogy pályára lépek majd a világbajnoki selejtezőkön. Ennek ellenére, ha hívnak nem fogok nemet mondani a válogatottnak. Megértem, ha túlkorosnak talál a kapitány, elvégre teret kell engedni a fiatal játékosoknak is.

Gera Zoltánék vasárnap vonulnak kéthetes edzőtáborba Ausztriába, május 20-án pedig Elefántcsontpart válogatottját fogadják a Groupama Arénában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik