Forma-1

Hamilton és Button is maradhat a McLarennél

Az elmúlt hetek-hónapok pletykái ellenére Martin Whitmarsh egyelőre nem gondolkodik azon, kivel is kellene pótolni az istálló esetleg távozó pilótáit.

Lewis Hamilton és Jenson Button mclarenes szerződése 2012 végén jár le. A csapatfőnök, Martin Whitmarsh szeretné még jó néhány évig együtt tartani a két versenyzőt, és ezt az elképzelését egyelőre nem ingatták meg a Hamiltont a Red Bullhoz, Buttont pedig a Ferrarihoz kötő spekulációk, a szerződéshosszabbítással sem siet. “Általánosságban kijelenthetem, hogy két nagyszerű versenyzőnk van a csapatnál és azt hiszem élvezik is, hogy itt lehetnek. Mindketten győzni akarnak, láthattuk már, hogy egymás ellen és mások ellen is hogy tudnak küzdeni. A jövőről majd akkor beszélünk, amikor itt lesz az ideje, mi egyelőre nem gondolkodunk másféle pilótafelállásban” – mondta az angol.

“Végül úgyis Lewis dönti el, merre akar tovább menni, de szerintem szeret a McLarennél versenyezni. Lewis egy igazi élversenyző, akit mindig is hírbe fognak hozni olyan csapatokkal, amelyek a sajtó szerint ki tudják fizetni őt és megfelelhetnek az elvárásainak. Én nem nagyon törődöm azzal, miket írnak, mert tapasztalataim szerint nem igazán találják el a versenyzői tárgyalásokat” – tette hozzá a Hamiltont érintő spekulációkra reagálva.

A két McLaren-pilóta Valenciában arra utalt, hogy hosszabbítani fog a csapattal. “A csapatnak opciója van velem a jövő évre, de még nem tárgyaltunk. De biztos vagyk benne, hogy hamarosan fogunk, mert annyi szó esik róla a sajtóban. Ami engem illett, ott az opció, de nem akarok hosszabb távra tervezni” – mondta Button, aki egyben “nevetségesnek” bélyegezte a ferraris pletykákat. “Fogalmam sincs, ki dobta ezt be, de biztos nem és és biztosan nem a Ferrari. Valószínűleg csak kellett valami cikkecske” – fogalmazott.

Hamilton is hasonló kicsengéssel nyilatkozott: “Jelenleg jó kis szerződésem van. Martin már jelezte felénk, hogy hamarosan, a következő pár hónapban tárgyalhatunk az új szerződésről. Bízom benne, hogy az év végére már egyértelműen meglesz valami, és a versenyzésre koncentrálhatok!”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik