Forma-1

Haladékot kap Kubica

A Lotus Renault tulajdonosa, Gerard Lopez hajlandó a korábban megszabottnál tovább várni arra, hogy kiderüljön, visszatérhet-e Robert Kubica 2012-ben.

A Lotus Renault csapatfőnöke, Eric Boullier szeptember közepén azt mondta, hogy legfeljebb október közepéig, esetleg végéig hajlandó várni a februári ralibalesete óta lábadozó Robert Kubicára, aztán dönteni akar a csapat jövő évi pilótafelállásáról.

A lengyel versenyző menedzsere és orvosa is arról beszélt a múlt héten, hogy Kubica jól halad a felépüléssel, de állapotáról csak novemberben lehet biztosabbat mondani. A Lotus Renault tulajdonosa, Gerard Lopez most azt állítja, ennyi haladék még belefér.


“Ha Robert elérhető, akkor természetesen alkalmazni fogjuk. Az üzleti modellünkhöz szükséges a pályán elért siker. Amúgy is kifizettük Robertnek az idei fizetését, bár nem versenyzett” –
mondta az Auto Motor und Sportnak.

“November elején megvizsgáljuk a kérdést. Robert kap egy autót, hogy megmutassa, mit tud. Az adatelemzés mára olyan jó, hogy egy másik autó alapján is látható, képes lesz-e visszatérni” – utalt egy GP2-es vagy Formula Renault-s, esetleg egy pár évvel korábbi F1-essel végzett teszt lehetőségére Lopez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik