Forma-1

Raikkönen még nem egyezett meg a Williamsszel

Már a finn pilóta is elismeri, hogy tárgyal a Forma-1-es visszatérésről, ugyanakkor még semmi sem dőlt el.

Hosszú hetek pletykái után a múlt hétvégén a Williams társtulajdonosa, Toto Wolff hivatalosan is megerősítette, hogy a csapat tárgyal Kimi Raikkönennel. Ma már az F1-ből 2009 végén távozott finn sem tagadja a dolgot, de azt cáfolja, hogy már minden eldőlt volna.

“Beszéltünk a Williamsszel, de még semmilyen megegyezés sincs semmiről. Semmi sem változott” – mondta a Turun Sanomatnak.

Bár Michael Schumacher alaposan megszenvedte a három év kihagyást, csak mostanra kezd igazán megára találni, az elmúlt két idényben ralizó, a NASCAR-ba is belekóstoló és a Peugeot Le Mans-i autóját is kipróbáló Räikkönen azt mondja, ő nem tart attól, hogy nehéz lenne a visszarázódás az F1-be, a fő kihívást a Pirelli gumijai jelentenék. “Életem nagy részében ezt csináltam. Sokkal nehezebb lenne valami másba kezdeni. Amennyire a tévéből látom, nem sok minden változott. A fő különbséget a gumik jelentik.”


Akár Räikkönen megy a Williamshez, akár a szintén esélyesnek tartott Adrian Sutilt igazolják le, gyakorlatilag biztos, hogy távozik a veterán Rubens Barrichello. Az újonc Pastor Maldonado sajnálná ezt, szerinte nagyon is jó párost alkotnak.

“Bár az idény nem volt valami fényes, én hiszem, hogy a Williamsnél az egyik legjobb F1-es párost alkotjuk. Sajnos az autó nem versenyképes, de számomra nagyon jó, hogy Rubens a csapattársam, mindenben segített. Hihetetlenül tehetséges versenyző és ma is elképesztően motivált. Sokat segített a tempóm és a technikám javításában” – mondta a venezuelai.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik