Tech

Jön a Facebook virtuális szelfibotja

Nehogy már egy virtuális turista virtuális hátizsákjában ne legyen ott a virtuális szelfibot! Figyelem: a cikkben nagyon sokszor olvasható a "virtuális" szó. Találja meg mindet!

Ugye senki nem gondolta, hogy miközben egyre inkább előtérbe kerül a virtuális valóság, majd pont a szelfizés fog kimaradni belőle? Az F8 konferencia második napján a cég bemutatta, hogy milyen is, amikor valaki a virtuális valóságban készít egy virtuális szelfit úgy, hogy virtuális szelfibotot használ. Hiánypótló fejlesztésről beszélhetünk!

Mike Schroepfer, a Facebook technológiai igazgatója az előadásának közepén felkapta az Oculus Riftet azért, hogy a virtuális valóságban összefusson egy barátjával, mégpedig a virtuális Londonban, ahol normál turista módjára fogták a virtuális szelfibotot, és lefotózták önmagukat. Az így készült képen megjelent mindkettejük digitális feje, sőt, a fotót a VR-ben lévő virtuális postaládába dobva, rögvest ki is tudták posztolni a Facebookra.

Ahogy a videón is látszik, a szelfi természetesen nem a valós arcukat mutatjaa, hanem egy poligonokból összerakott virtuális fejet, de a demonstráció ettől  függetlenül ígéretes. Nem nehéz belátni, hogy a virtuális turistáskodás mennyire népszerű lehet, bár ha figyelembe vesszük, hogy mennyibe kerül egy Oculus Rift, illetve az azt kiszolgáló PC, akkor rájövünk, abból már egy-két helyre el lehet utazni (ha nem is sokra, és nem is túl messzire).

Azt nem tudni, hogy a ToyBox VR szoftverben bemutatott funkció mikortól élesedhet, hiszen most még csak a prototípus volt látható, de már ez is bőven elég ahhoz, hogy lássuk, a Facebook már régen nem csak egy közösségi oldalt üzemeltető cég, hanem sokkal több annál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik